INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FENERBAHCE - BEȘIKTAȘ

VIDEO + FOTO Bătaie groaznică între oficialii lui Fener și Beșiktaș » Imagini nemaivăzute pe un teren de fotbal

Articol de - Publicat vineri, 20 aprilie 2018 10:46

Meciul Fenerbahce - Beșiktaș, din returul semifinalei Cupei Turciei, a fost suspendat în minutul 57, după ce antrenorul oaspeților și alți jucători și oficiali de pe banca "vulturilor" au fost loviți cu monede aruncate de fanii lui Fenerbahce.

În acel moment, Fenerbahce era în avantaj. Juca pe "Şükrü Saracoğlu", acasă, după 2-2 în tur pe terenul lui Beșiktaș, și avea un om în plus, Pepe fiind eliminat. Manșa secundă a semifinalei Cupei Turciei părea a sa. Se putea califica, dar nu va mai juca finala în acest an, din cauza propriilor fani, care au declanșat incidentele de joi seară. Aproape sigur, va pierde la masa verde, susține presa locală. 0-3. Un meci întrerupt de patru ori. Ultima dată a fost suspendat definitiv.

"Există o limită în toate"

Suporterii galben-albaștri i-au asediat pe jucătorii lui Beșiktaș de la început. "Ceea ce am trăit aici a fost un coșmar. Ne-au înjurat nonstop și nimeni nu făcea nimic. Există o limită în toate, nu poți să reziști la nesfârșit. Eu am reacționat", a protestat căpitanul oaspeților, Tolga Zengin, rezervă acum, care s-a ridicat de pe bancă și s-a certat furios cu înfierbântații susținători ai Fenerului. Era minutul 57.

"Ne-am temut că ar fi putut suferi o leziune cerebrală"

Antrenorul Şenol Güneș a încercat să-l calmeze, la fel, câțiva colegi ai lui Tolga și membri ai staffului tehnic. În acele clipe, toți au fost asaltați cu monede lansate din tribună. Unii au reușit să se ferească. Alții au fost atinși în piept sau pe umăr. Güneș a fost lovit în cap cu o monedă, prăbușindu-se în iarbă. Avea capul spart, era amețit. A fost ridicat, i s-a pus gheață.

cap spart

Apoi, a reușit să se strecoare din grămada deschisă formată la marginea terenului. În vestiar, medicul echipei i-a prins rana cu cinci copci, înainte de a-l duce cu salvarea la spitalul Acibadem. I s-a făcut tomografie, iar doctorul Yunus Aydin le-a declarat jurnaliștilor: "Ne-am temut că ar fi putut suferi o leziune cerebrală. A fost lovit, dar nu are nimic grav. Un simplu traumatism cranian. Rămâne internat o noapte ca măsură de precauție".

S-au bătut în tunelul spre vestiare

Înapoi la stadion. Arbitrul Mete Kalkavan a trimis jucătorii la cabine. Nu a fost cea mai bună soluție. S-au bătut pe tunel, în încăierare intervenind și oficiali ai celor două tabere. Mai mult, președintele lui Beșiktaș, Fikret Orman, a acuzat: "Bodyguarzi angajați de Fenerbahce ne-au atacat pe culoarul spre vestiare. Știam că derbyul este mereu tensionat. Așa e și când se joacă pe arena noastră, însă niciodată nu se întâmplă asemenea lucruri".

"Centralul" a vrut de trei ori să reia partida. Fără succes. Și a suspendat-o! 

"Este o zi tristă pentru sportul turc. După asemenea incidente, lumea vede din păcate că Turcia rămâne o țară din lumea a treia"Fikret Orman, președinte Beșiktaș

"I-am cerut arbitrului să plecăm la vestiare. Ne-a zis să mergem, dar acolo bodyguarzii lui Fenerbahce ne așteptau să ne bată"Fikret Orman, președinte Beșiktaș

"E o insultă să spui că fanii lui Fenerbahce sunt vinovați pentru tot ce s-a întâmplat. A fost doar o provocare. Acesta este scenariul"Aziz Yıldırım, președinte Fenerbahce

"Acțiunile împotriva lui Fenerbahce nu s-au oprit. I-am avertizat mereu pe jucătorii și fanii noștri că trebuie să fie atenți. E trist că ne sunt luate astfel performanțele"Şekip Mosturoğlu, manager Fenerbahce

L-au arestat pe fanul care a aruncat monede

Joi noapte, la câteva ore după ce meciul fusese suspendat, procurorul Ismail Uçar a anunțat că s-a deschis o anchetă. Și, analizând imaginile video de pe stadion, polițiștii l-au descoperit pe cel care a aruncat cu monede, rănindu-l la cap pe Şenol Güneș: "O persoană a fost arestată". 

32de spectatori prezenți la Fenerbahce - Beșiktaș au fost reținuți și interogați de poliție, fiind eliberați ulterior

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
paul801
paul801  •  20 Aprilie 2018, 13:11
Postat de xclx pe 20 Aprilie 2018, 11:36

Interesanta logica, deci dupa parerea ta, Romania trebuie sa urmeze exemplul unei tari ca si Turcia :)))))))))))

nicidecum, spuneam doar ca atunci cand vrem sa dam in ceva se intampla doar noi...lumea este plina de huligani.

smdb
smdb  •  20 Aprilie 2018, 12:43
Postat de xclx pe 20 Aprilie 2018, 11:36

Interesanta logica, deci dupa parerea ta, Romania trebuie sa urmeze exemplul unei tari ca si Turcia :)))))))))))

Nu te obosi, n-ai cu cine...

jalabert
jalabert  •  20 Aprilie 2018, 12:10

Ii vrei la csa?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează