Siteul gsp.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Află mai multe accesand POLITICA COOKIES X


CAMPIONATE    •   REAL MADRID - SEVILLA 4-1

VIDEO + FOTO Explicația golului neobișnuit marcat de Real Madrid » Cum a fost posibil + O remarcă amuzantă: "Fac pariu că Nacho e genul de om care citește integral termenii și condițiile înainte să apese «sunt de acord»" :)

Captură beIN Sports

Articol de — Ioana Mihalcea Luni, 15 Mai

Reușita lui Nacho Fernandez, de la Real Madrid, în meciul cu Sevilla, câștigat de formația blanco, 4-1 (VIDEO AICI), a făcut înconjurul planetei. Fundașul a speculat la perfecție regulamentul jocului de fotbal, reușita sa, deși analizată pe toate părțile, neputând fi contestată.



"Uitați-vă la Krohn-Dehli! Ca antrenor, înnebunești, pentru că îl vezi cum se apropie de minge și o atinge. O lovește foarte discret și, în loc să oprească un eventual șut al adversarului, el pleacă. Așa că Nacho vine și zice «OK, dacă o lași descoperită, atunci bat lovitura liberă»", a comentat fostul fotbalist englez Gary Bailey, acum analist la BeIN Sports.

L-a completat antrenorul Thomas Rongen: "Incredibil. Uitați-vă ce se întâmplă. Sunt patru sau cinci jucători care s-au întors cu spatele la minge, e ceva ce nu se face. Ești învățat de mic asta. Atunci când faultezi pe cineva, nu contează dacă ai 6 ani, nu te întorci cu spatele. Vine arbitrul și zice «Du-te mai încolo» și abia atunci faci doi pași, să aibă timp zidul să se organizeze".

Fragment din Legile jocului, care explică situația de la lovitura liberă:

Reușita fotbalistului de 27 de ani a stârnit numeroase comentarii pe net, poate cel mai amuzant dintre ele fiind al unui microbist care a evidențiat remarcabila cunoaștere a regulamentului de care a dat dovadă Nacho: "Fac pariu că Nacho e genul de om care citește integral termenii și condițiile înainte să apese «Sunt de acord»" :).

"Golul a fost corect validat, pentru că distanța executantului față de zid trebuie să fie cerută de echipa care atacă, nu de cea care se apără. Dacă cei care bat lovitura nu cer asta, atunci sunt liberi să execute așa cum vor, atât timp cât respectă locul execuției și mingea nu e în mișcare. La Nacho toate acestea au fost valabile"
Eduardo Iturralde González, fost arbitru FIFA spaniol

 


Asensio e faultat și se acordă lovitură liberă


Krohn-Dehli se îndreaptă spre minge și o atinge discret


Nacho observă situația


Spaniolul gândește rapid și execută lovitura liberă


Lovitura liberă din alt unghi


Nacho se bucură după ce mingea intră în poartă. Știe sigur că strategia sa a fost corectă!

Comentarii (11 ) Adaugă comentariu

milu  •  16 Mai 2017, 07:38

dupa comentarii se vede nivelul microbistillor din tara noastra.citi dintre ei au citit vreodata regulamentul jocului de fotbal?iar in articol un arbitru explica foarte clar de ce este valabil golul marcat de nacho.dar romanul, le stie el mai bine...

sir_neamt  •  16 Mai 2017, 00:46

Postat de sir_neamt pe 16 Mai 2017, 00:45

Bai da eu nu inteleg un lucru. nu trebuia sa astepte fluierul arbitrului??? ca daca arbitru se duce si aseaza zidul inseamna ca tre sa fluiere repunderea in joc. totusi era lovitura libera periculoasa 20-25 metri nu din careul lu real

aaa si ce treaba are krohn deli asta ca a atins mingea. ce el joaca pt real madrid?

sir_neamt  •  16 Mai 2017, 00:45

Bai da eu nu inteleg un lucru. nu trebuia sa astepte fluierul arbitrului??? ca daca arbitru se duce si aseaza zidul inseamna ca tre sa fluiere repunderea in joc. totusi era lovitura libera periculoasa 20-25 metri nu din careul lu real

Vezi toate comentariile (11)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase