INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ALEGERI

VIDEO + FOTO George Weah, fostul Balon de Aur, noul preşedinte al Liberiei! Anunţul oficial se face în câteva momente

FOTO: Guliver / GettyImages +5   FOTO
FOTO: Guliver / GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 13 octombrie 2017 11:39

George Tawlon Manneh Oppong Ousman Weah, câştigător al Balonului de Aur în anul 1995, este noul preşedinte al Liberiei, conform ynaija.com

În vârstă de 51 de ani, fostul atacant al celor de la AC Milan şi-a zdrobit adversarul, conform rezultatelor numărătorilor parţiale. Anunţul oficial urmează să fie făcut în decursul orelor următoare.

S-au grăbit să-l felicite pe Weah

Liberienii au fost la vot pe 10 octombrie, pentru a-și alege noul președinte. Între cei 20 de candidați, inclusiv fostul internațional George Weah, 51 de ani, favorit în duelul cu actualul vicepreședinte al țării, Joseph Nyuma Boakai.

Miercuri, colegul din Senat, Shehu Shani, s-a grăbit să-l felicite pe Weah pe Twitter pentru câștigarea alegerilor, deși, oficial, nu fusese anunțat niciun rezultat. Induși în eroare, Marcel Desailly și Paolo Maldini, foști colegi la Milan, i-au urmat exemplul. Inclusiv managerul lui Arsenal, Wenger, care l-a antrenat la Monaco, i-a trimis un mesaj de felicitare.

Ieri însă, Comisia Electorală (NEC) a atras atenția că rezultatele preliminare vor fi publicate doar pe website și la radio: "Nu dați crezare unor știri false. Așteptați actualizările oficiale".

O carieră incredibilă

George Weah are un palmares demn de cel mai bun jucător din istoria Africii. Primul trofee le-a obţinut în 1986, când a obţinut dubla cupă-campionat în Liberia, cu formaţia Mighty Barrolle. În Franţa a reuşit să câştige 3 cupe ale Franţei, 2 alături de PSG şi una cu AS Monaco, şi un titlu de campion cu formaţia pariziană. Cariera lui a atins apogeul după transferul la AC Milan, alături de care a cucerit 2 titluri în Seria A şi a devenit cel mai bun jucător din lume, în 1995.

Pe plan individual, Weah a fost desemnat de 3 ori cel mai bun fotbalist al Africii (1989, 1994, 1995), de 3 ori a fost inclus în cel mai bun 11 al lumii (1991, 1997, 1998) şi a fost cel mai bun marcator din Champions League în anul în care a primit Balonul de Aur.

6e numărul cluburilor la care Weah a jucat în Europa: Monaco, PSG, Milan, Chelsea, Man. City și Marseille

2
milioane de cetățeni cu drept de vot au participat la scrutinul din Liberia, pe 10 octombrie

"Sunt sigur că bărbatul generos și modest pe care l-am întâlnit acum 20 de ani va fi liderul perfect" - Paolo Maldini, fost fundaș Milan

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
vlad.dracul
vlad.dracul  •  13 Octombrie 2017, 18:59

Iliescu minte, Hagi preşedinte.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează