INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INEDIT

VIDEO + FOTO Suporter în adevăratul sens al cuvântului » Și-a transfomat casa într-un veritabil muzeu dedicat lui Liverpool!

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 octombrie 2016 18:40

Numele Paul Agambar nu spune nimic la prima vedere, dar dacă asculți pasiunea cu care vorbește despre marea sa iubire, Liverpool, ajungi să îl consideri cel mai înfocat suporter al ”cormoranilor”.

Suporterul și-a creat propiul muzeu la el acasă, iar când intri pe ușă ajungi în lumea lui, o lume care începe cu ”You'll never walk alone”.

Pare un om normal, care locuiește într-o casă normală, dar când faci primul pas în casa lui Paul ajungi într-un univers în care nu mai există nimic, totul se rezumă la Liverpool. Povestea lui Paul este una mai mult decât interesantă. Crescut într-o familie în care tatăl su, fratele geamăn, dar și prietenii familiei erau fani de-o viață ai lui West Ham, Paul nu s-a lăsat influențat de acest detaliu și a ales să iubească o altă echipă, Liverpool. Dragostea pentru Liverpool l-a făcut pe Paul să ofere o parte importantă din casa sa pentru a pune de-o parte toate amintirile adunate din copilărie și până în ziua de azi. Tricouri semnate în original de componenții echipei din 1967, poze, mănușile lui Reina și chiar copiile fidele ale trofeelor FA Cup și Champions League din 2005, de la Istanbul sunt puse la loc de cinste.

”Am adunat tot ce era ținea de Liverpool încă din copilărie”

Muzeul este împărțit pe zone, fiecare loc apaținând celor 18 campionate, 7 FA Cup și celor 5 triumfuri internaționale. Mai mult, Paul a acordat o parte semnificativă din spațiul său și pentru cele mai mari legende ale lui Liverpool: Kenny Dalglish, Steven Gerrard și Bill Shankly. O poză cu Bill Shankly reprezintă momentul care l-a marcat cel mai mult pe fan, chiar dacă a fost martorul celei mai spectaculoase finale din fotbal, martorul finalei de la Istanbul.

”Cea mai frumoasă amintire a mea este poza alături de Bill Shankly. Am fost și la Istanbul, a fost o noapte pe care nu o voi uita niciodată. Am reușit să iau autograf de la Gerrard, dar și banderola sa de căpitan”.

Povestea lui Paul este demnă de film. Construcția muzeului a început după ce și-a pierdut un copil, ideea reprezetând o încercare de a trece mai ușor peste pierdrea suferită.

(Răzvan Stînga)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează