INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER CITY

VIDEO Guardiola scrie istorie! Pep a stabilit un record uriaș în Premier League și domină în 3 dintre cele mai puternice campionate din lume

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 14 decembrie 2017 09:18

Manchester City s-a impus pe terenul celor de la Swansea, 4-0, iar echipa lui Pep Guardiola, 46 de ani, și-a consolidat prima poziție în Premier League.

Guardiola a survolat performanța lui Arsenal, o serie de 14 succese în 2002: "În istorie, au fost mai multe echipe incredibile, dar noi suntem primii care câștigăm de 15 ori în șir".

După un an de teste la Manchester, Guardiola și-a luat zborul cu City. Din 26 august, de la 2-1 la Bournemouth, celeștii au învins non-stop în Premier League, iar miercuri, într-o seară de 13 decembrie, au încheiat cu un 4-0 triumfal la Swansea o serie nemaiîntâlnită în elita Angliei: 15 victorii în șir, una peste recordul deținut din 2002 de "tunarii" lui Wenger. 15 meciuri în care au marcat de 49 de ori, cele mai multe, 12, în intervalele 46-60 și 76-90, cu Aguero, 9 goluri, și De Bruyne, 8 assist-uri, decisivi.

"Mulți spun lucruri frumoase despre jocul nostru și asta ne-ar fi putut distrage atenția, dar s-a întâmplat exact invers. Când băieții mei n-au mingea, o vânează ca niște animale de pradă" Pep Guardiola, manager Manchester City

Recorduri în Premier, LaLiga și Bundesliga

După acest rezultat, Guardiola deține recorduri pentru cele mai multe victorii consecutive în trei dintre cele mai puternice campionate ale lumii. În Spania, cu Barcelona, în sezonul  2010 - 2011, Pep a avut 16 victorii la rând, record pe care îl deține alături de Real Madrid. În Germania, în stagiunea 2013 - 2014, spaniolul a avut 19 meciuri la rând în care Bayern Munchen s-a impus.

"Sigur, uneori am avut și șansa de a înscrie în ultimele minute, însă asta demonstrează încrederea noastră și dorința de a câștiga încă și încă. În istorie, au fost multe echipe incredibile. Acel Liverpool al anilor '80, Manchester United al lui Sir Alex Ferguson sau Chelsea din perioada Mourinho, dar noi suntem primii care adunăm 15 victorii în cascadă. Trebuie să cucerim titlul. Dacă nu, această performanță va rămâne numai un simplu record, care va fi bătut într-o zi, normal. Totuși, nu va fi ușor", afirmă Pep Guardiola 

Vezi aici VIDEO cu rezumatul meciului Swansea - City

23 de minute23 de minute au fost conduși "cetățenii" în această perioadă (8 cu Bournemouth, două cu Huddersfield, 13 cu West ham)

450.000.000 €costă primul "11" al lui Man. City folosit de Pep în această serie

21 de fotbaliștiau fost utilizați: Ederson a jucat cel mai mult, Zincenko, cel mai puțin (21 de minute)

10 assisturi și 5 goluri a reușit David Silva la City în acest sezon în toate competițiile

21
de trofee are Guardiola în cariera de antrenor, începută în 2008, la Barcelona

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1690021307726964
Ciocoiu Adrian  •  14 Decembrie 2017, 10:16

”Guardiola a survolat performanța lui Arsenal” dati-le si voi un test de lb romana celor care scriu articole. Astia survoleaza taramuri necunoscute. Cat despre Pep, nu pot spune decat ca este un antrenor foarte bun cand are la dispozitie un buget mare si o echipa de top. Mi-ar placea totusi sa-l vad implicat la o echipa de mijlocul clasamentului.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează