INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BENEVENTO - AC MILAN 2-2

VIDEO Inedita poveste a portarului-minune care a înscris în ultimul minut în poarta Milanului » A renunțat la ciclism din cauza dopingului!

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 04 decembrie 2017 11:55

Brignoli (26 de ani) a renunțat la ciclism din cauza scandalului de dopaj în care a fost implicat eroul lui, Marco Pantani, și, la 9 ani, s-a apucat de fotbal. Portarul care a egalat-o pe Milan (2-2), aducând punctul istoric lui Benevento, e împrumutat de la campioana Italiei.

" Alberto Brignoli urăște să dea cu capul. Spune că mingea e tare și lovitura-i face rău". Așa începe Gazzetta dello Sport povestea eroului din Benevento, ce s-a încăpățânat să nu își asculte antrenorul, părăsind poarta pentru a intra în istorie.

"Îmi pare rău pentru Donnarumma, dar într-o zi le voi povesti copiilor mei că i-am dat gol. În 10 ani se va vorbi de Gigio ca despre Buffon", declară autorul primului punct al campanilor în Serie A.

VIDEO cu golul marcat de Brignoli

"Colibri" a încasat 5 la debutul în A!

Alberto nu trebuia să ajungă fotbalist. I-a plăcut mai mult ciclismul, îl adula pe Pantani și spera să-i calce pe urme. În 1999, acuzațiile de doping la adresa lui Marco Pantani l-au dezamăgit și l-au făcut să renunțe la 9 ani la ciclism și să-și pună mănușile, ca tatăl său, fost portar în Serie C.

Lumezzane l-a cumpărat cu 10.000 de euro în 2011. "Colibri" a "explodat" însă la Ternana, unde l-a remarcat Juve și l-a transferat. Ironia soartei a făcut să debuteze în Serie A contra bianconerilor, primind 5 goluri între buturile Sampdoriei, care-l împrumutase.

"Vreau să mă întorc la Juventus și s-ajung rezerva lui Szczesny", visează cu ochii deschiși "icarul" de 26 de ani, care și-a făcut președintele să plângă de fericire. 

1 gol marcat și 11 primite are portarul Alberto Brignoli în 720 de minute jucate pentru Benevento în Serie A

1.750.000 €a plătit Juve în iulie 2015 pentru a-l lua de la Ternana. L-a împrumutat la Sampdoria, Leganés, Perugia și, acum, la Benevento

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează