INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS - NAPOLI 0-1

VIDEO » Koulibaly a plutit uluitor și a atins o înălțime incredibilă! Fundașul a reaprins lupta pentru titlu în Italia

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 23 aprilie 2018 10:11

Napoli a câștigat derby-ul cu Juventus, 1-0, prin golul lui Kalidou Koulibaly, și este la un punct în spatele torinezilor, cu patru etape înainte de finalul Serie A.

Fundașul senegalez a marcat de la înălțimea la care s-a ridicat Cristiano Ronaldo pentru foarfeca din Ligă și a dat lovitura de grație la Torino: "Am crezut mereu în titlu. Trebuie să câștigăm tot și să sperăm". Koulibaly s-a ridicat 2,48 metri în detentă de la sol pentru a marca golul decisiv în poarta lui Buffon.

Vezi aici VIDEO cu golul meciului Juventus - Napoli

Acolo unde zboară vulturii se nasc execuții care lasă urme și rămân în istoria fotbalului. Din aer au venit cele două lovituri fatale pentru Juventus în această primăvară. La înâlțimea unde s-a ridicat Ronaldo, uimindu-ne cu foarfeca de colecție din Ligă, a plutit imponderabil Kalidou Koulibaly.

KoulibaBUM, cum i-a spus Corriere dello Sport, a fost, tot la Torino, îngerul negru care l-a pus în genunchi pe Benatia la cornerul din minutul 90 și a apropiat-o pe Napoli la un singur punct de lider. Și de întreruperea unei hegemonii bianconera de 6 ani!

"I-a lăsat firimituri lui Higuain"

"Mereu am crezut în titlu. Tot orașul ne-a încărcat formidabil pentru acest derby și am vrut să le mulțumim cu o victorie. Am demonstrat că suntem la înălțimea lui Juventus. Mai sunt 4 jocuri și trebuie să le câștigăm pe toate. Credem în fotbalul nostru", a declarat Kalidou. Care și-a luat astfel revanșa pentru coșmarul trăit chiar pe același stadion, pe 13 februarie 2016, când Zaza marca de lângă el, cu 2 minute mai devreme, golul prin care trupa lui Allegri urca în top, la +1 de Napoli, scăpând spre scudetto.

Proaspăt revenit după suspendare, a fost impecabil în apărare. "Nu i-a lăsat decât firimituri lui Higuain", cum a remarcat și Gazzetta dello Sport. Patronul Aurelio De Laurentiis nu l-a vândut în vară în Anglia, deși a avut oferte foarte generoase, și acum el a pedepsit o echipă obosită, mică, fricoasă și care, cu excepția barei lui Pjanici, a apărat nulul tot meciul. 

248 de centimetrie înălțimea la care s-a ridicat în detentă de la sol Koulibaly pentru a marca golul decisiv în poarta lui Buffon

0 șuturi pe poartă a trimis Juventus în derbyul de duminică. Record negativ de când joacă pe Allianz Arena

9 mingi a jucat în prima repriză Higuain și 19 a atins până la final. Jorginho a distribuit 124 de baloane la mijlocul terenului

8 ani și jumătatetrecuseră de la ultimul succes obținut de Napoli contra lui Juventus la Torino în campionat

13 goluri a marcat în urma unor cornere Napoli în actualul campionat. Lider în Serie A la acest capitol

"Victorie minunată, a poporului care ne-a susținut fantastic, dar care nu schimbă nimic. Trebuie să rămânem lucizi. Juventus este tot pe primul loc, are șase titluri în spate, reprezintă puterea tehnică și nu numai" Maurizo Sarri, antrenor Napoli

"Am făcut un meci foarte prost, plictisitor. Au avut mai mult mingea și au profitat de o fază fixă. Noi jucăm 57 de partide pe sezon, în timp ce alții nu mai au obiectiv din decembrie. Derbyul cu Inter va fi decisiv" Massimiliano Allegri, antrenor Juventus

ULTIMELE 4 ETAPE: Mai ușor pentru Napoli

1. JUVENTUS 85 (+58)
Inter (d)
Bologna (a)
Roma (d)
Verona (a)
* la egalitate de puncte, meciurile directe fiind 0-1, 1-0, decide golaverajul

2. NAPOLI 84 (+48)
Fiorentina (d)
Torino (a)
Sampdoria (d)
Crotone (a)

Citește și: VIDEO + FOTO Nebunie la Napoli după victoria cu Juventus! 20.000 de fani au făcut show la aeroport și în oraș: "Mamma mia, așa ceva nu am văzut în viața mea"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează