INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

VIDEO Mesajul emoționant al lui Alan Ruschel, supraviețuitor al tragediei aviatice din Columbia

Articol de Florin MarcuJURNALISPORT - Publicat vineri, 09 decembrie 2016 11:16

La mai puţin de două săptămâni de la tragedia aviatică din Columbia, în care şi-au pierdut viaţa 71 de persoane, Alan Ruschel, unul dintre supravieţuitori a făcut primii paşi, în spitalul San Vicente de Rionegro, din Medellin.

Fundaşul celor de la Chapecoense a suferit o intervenţie chirugicală la coloana vertebrală, iar starea sa este foarte bună. "Recuperarea sa decurge foarte bine", a declarat Ferney Rodriguez, directorul spitalului din Medellin.

Alan Ruschel a spus câteva cuvinte, mulţumindu-le fanilor pentru sprijinul arătat în această perioadă şi mesajele pe care le-a primit după tragedia prin care a trecut.

"Aş vrea să vă spun că mă recuperez foarte bine şi voi reveni curând în Brazilia pentru a-mi încheia recuperarea. Aş vrea să vă mulţumesc tuturor pentru sprijinul şi afecţiunea pe care le-am primit. Vă mulţumesc foarte mult!", a spus fotbalistul.

Fotbalistul de 27 de ani a trimis presei un video care îl arată mergând, sprijinit de o persoană din staff-ul medical.

Apărătorul brazilian şi-a exprimat deja dorinţa de a-şi relua cariera de jucător, după ce se va reface complet. Până atunci, este foarte probabil să fie primul supravieţuitor al accidentului aviatic care să revină în Brazilia.

Portarul Jackson Follmann, fundaşul Helio Neto şi ziaristul Rafael Henzel, se află internaţi în continuare în secţia de terapie intensivă a clinicii din oraşul columbian.

Helio Neto, fundaşul echipei Chapecoense, unul dintre cei şase supravieţuitori ai tragediei aviatice care a avut loc săptămâna trecută în Columbia, continuă să se afle "într-o stare critică", au anunţat luni medicii.

"Neto continuă să se afle într-o stare critică, sub sedare profundă. Controlăm un proces infecţios pulmonar produs probabil de bronhoaspiraţie", a declarat directorul medical al spitalului Fundaţiei San Vicente din Medellin, Ferney Rodriguez, citat de agenţia EFE.

Acesta a adăugat că fundaşul lui Chapecoense a suferit un important traumatism la nivelul toracelui şi se află "sub ventilaţie mecanică".

Rodriguez a explicat că Neto a fost salvat la opt ore după accident, fiind cel mai afectat din punct de vedere fizic. "Aceste opt ore au contat foarte mult pentru corpul său. Ceea ce ne preocupă cel mai mult este starea sa pulmonară. A suferit o contuzie, un traumatism în interiorul plămânului", a adăugat oficialul columbian.

"Toţi se află în continuare în secţia de terapie intensivă şi vor rămâne acolo. Aşa cum am mai spus, a fost un accident foarte puternic, au suferit politraumatisme iar starea lor este una delicată, care necesită în continuare o supraveghere foarte atentă", a spus Rodriguez.

În privinţa lui Follmann, căruia i-a fost amputat piciorul drept, medicul a afirmat că evoluţia acestuia este conform aşteptărilor şi urmează să se stabilească dacă jucătorul va avea nevoie de un tratament special în continuare.

Ziaristul Rafael Henzel se confruntă cu o infecţie şi, până în acest moment, nu a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală. "Rafael este liniştit, iar durerile sunt controlate cu ajutorul analgezicelor care îi sunt administrate. Controlăm procesul infecţios cu care se confruntă şi, până acum, nu am considerat necesară efectuarea unei operaţii", a detaliat Rodriguez.

Aeronava British Aerospace 146 a companiei aeriene boliviene Lamia, la bordul căreia se aflau 81 de persoane, inclusiv 22 de jucători ai echipei de fotbal braziliene Chapecoense, s-a prăbuşit marţea trecută într-o zonă muntoasă în timp ce se apropia de aeroportul din Medellin.

Jucătorii lui Chapecoense urmau să dispute, o zi mai târziu, prima manşă a finalei Cupei Sudamericana, împotriva echipei columbiene Atletico Nacional.

Clubul brazilian Chapecoense, decimat după tragedia aeriană din Columbia înaintea finalei, a fost desemnat câștigător al Copei Sudamericana de către Confederația sud-americană de fotbal (CONMEBOL).

surse: efe.com, agerpres.ro

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează