INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA SPANIEI / ”OPTIMI”, BARCELONA - CELTA 5-0 (ÎN TUR 1-1)

VIDEO MessiAlba, duetul de șoc! Trei goluri în doi cu Celta + Al 7-lea assist al lui Alba pentru Messi în acest sezon!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 12 ianuarie 2018 09:19

Barcelona a învins Celta Vigo în optimile Cupei Spaniei, 5-0, calificându-se cu scorul de 6-1 la general. VIDEO AICI DE LA MECI! Golurile au fost marcate de Messi 13, 15, Alba 28, Suarez 31 și Rakitic 87.

Jordi Alba, eliberat după transferul lui Neymar la PSG, i-a pasat decisiv lui Messi la o treime din goluri în acest sezon.

Crescut și el în fabrica de campioni La Masía, cu doi ani mai mic decât Messi, Jordi Alba nu a promovat direct la prima echipă blaugrana, făcând o voltă la Valencia. O întoarcere care a costat Barcelona 14 milioane de euro în 2012. A meritat să-și răscumpere eroarea. Este cel mai bun fundaș stânga spaniol.

Și totuși, până în acest sezon, nu existase o legătură extraordinară între el și Messi. Jordi îi oferise doar 8 pase decisive în cinci ani! Plecarea lui Neymar la PSG a fost șansa lui. Pe aripa stângă, nu a mai fost nimeni care să-i ceară mingea, care să-i blocheze urcările fulminante în atac. Întreaga bandă era numai a lui.

Încă departe de Dani Alves

Dintr-o dată, s-a creat o puternică legătură cu Leo. O conexiune uluitoare și atât de spectaculoasă!

Joi seară, parcă numai ei au jucat în prima jumătate de oră sub privirea încântată a lui Coutinho. Centrare Alba, gol Messi. Un doi Messi - Alba, finalizat tot de Leo. Al 7-lea assist marca Jordi în actuala stagiune. Are 15 în total, încă e foarte departe de Dani Alves, care i-a făcut 42 de cadouri argentinianului, dar cei doi mai au mulți ani de jucat împreună. Și Messi i-a mulțumit în fața Celtei. O pasă perfectă pentru 3-0. Golul lui Alba.

Prima echipă care atinge miliardul

După sosirea brazilianului Coutinho, cotat la 90 de milioane, Barcelona este prima echipă cu un lot evaluat la un miliard de euro, potrivit transfermarkt.de. Este urmată de Real (858,5), Man. City (782,5), Chelsea (706,7) și Man. United (703,5).

22 de goluria marcat Messi în acest sezon la Barcelona în toate competițiile; joi, primele două reușite în Cupa Spaniei

46 de goluriare Messi în Copa del Rey, al 10-lea în topul all-time al competiției; primul e Zarra (Bilbao), cu 81 de reușite

"Mă simt mai bine ca niciodată. Messi? E un lux să-l avem. Cel mai mare fotbalist din istorie"
Jordi Alba, fundaș Barcelona

Top pasatori pentru Messi

1. Dani Alves 42
2. Iniesta 34
3. Xavi 31
4-5. Pedro 25
L. Suárez 25
6. J. Alba 15

Echipele calificate sferturile de finală din Copa del Rey sunt: Atletico Madrid, Valencia, Alaves, Leganes, Real Madrid, Espanyol, Sevilla și Barcelona. Tragerea la sorţi pentru această fază a competiţiei va avea loc astăzi, de la ora 13:30.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  12 Ianuarie 2018, 12:38
Postat de legalos23 pe 12 Ianuarie 2018, 10:08

Știe cineva ceva de avocatul ***? Mai e p-aici?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

th3dog
th3dog  •  12 Ianuarie 2018, 11:36
Postat de legalos23 pe 12 Ianuarie 2018, 10:08

Știe cineva ceva de avocatul ***? Mai e p-aici?

o sa aiba multe dezamagiri sezonul asta

legalos23
legalos23  •  12 Ianuarie 2018, 10:08

Știe cineva ceva de avocatul ***? Mai e p-aici?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează