INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRADFORD - ARSENAL 1-1, 3-2 LA PENALTY-URI

VIDEO Minunea din Yorkshire » Bradford e din nou în semfiniala unei cupe după 101 ani

Jucătorii lui Bradford jubilează după ce au eliminat-o pe Arsenal
Jucătorii lui Bradford jubilează după ce au eliminat-o pe Arsenal

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 decembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 12 decembrie 2012 01:31

O echipă din liga a patra engleză a reuşit să o elimine în această noapte pe Arsenal din sferturile Cupei Angliei.

Clasată pe locul 4 în League Two, Bradford a reuşit să se impună la penalty-uri în faţa tunarilor după ce scorul la finalul prelungirilor a fost 1-1.

Deşi Arsene Wenger a băgat în teren aproape toţi titularii, Bradford a fost cea care a deschis scorul în minutul 16 prin Thompson. Jocul bun a continuat pe tot parcursul meciului, tunarii fiind ţinuţi la respect pînă în minutul 88 cînd Vermaelen avea să egaleze şi să împingă meciul în prelungiri.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Partida a ajuns la penalty-uri. Cazorla şi Chamakh au ratat primele două lovituri, în timp ce Bradford a făcut 2-0 prin Doyle şi Jones. A urmat , însă ratarea lui Darby care i-a adus pe jucătorii lui Wenger în joc. Connel, respectiv Wilshere şi Oxlade Chamberlain au marcat, însă soarta calificării a fost decisă de şutul trimis în bară de Vermaelen.

Arsenal e eliminată din sferturi, în timp ce Bradford ajunge pentru prima dată după 101 ani în semifinalele unei cupe. În 1911, micuţa grupare din Yorkshire cucerea FA Cup după o finală de poveste cu Newcastle, scor 2-0.

Şi pentru că tot vorbim de poveşti, Bradford ar putea să o întîlnească în fazele următoare pe Leeds, dacă aceasta din urmă va trece de Chelsea. Ar fi un veritabil derby de Yorkshire.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
mariuss72
mariuss72  •  12 Decembrie 2012, 12:25

O fi facut Dynamo ceva magic, doar e din Bradford...

narcis_ny
narcis_ny  •  12 Decembrie 2012, 10:41

meciul a fost in cupa ligii angliei, nu in cupa angliei.

aalywan
aalywan  •  12 Decembrie 2012, 10:13

Sa nu uitam ca Dan Petrescu a trecut pe acolo.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close