INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN

VIDEO "Mozartul" fotbalului, Andrea Pirlo, s-a retras pe San Siro într-un meci terminat 7-7: ”Nu mai văd în jur pe nimeni ca mine”

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 22 mai 2018 10:42

Andrea Pirlo, 39 de ani, și-a interpretat luni, în ”Noaptea Maestrului”, ultimul rol al carierei, alături de staruri ce i-au fost colegi. ”Joacă în aceeași poziție, dar n-au atitudinea mea”, a explicat mijlocașul.

La 24 de ore după ce s-a tras cortina peste Serie A, s-a despărțit de fanii care i-au admirat execuțiile magice și Andrea Pirlo. Retras în decembrie din MLS, mijlocașul de 39 de ani a jucat luni, pe San Siro, în " Noaptea Maestrului" pentru ultima oară rolul principal pe gazon.

" Mozart al fotbalului" n-a marcat, dar i-a oferit o pasă genială lui Vieri, după ce simulase execuția unei "directe", în White Stars vs Blue Stars. Terminat 7-7, goluri Șevcenko, Quagliarella, Cassano, Cafu, Seedorf, Brocchi, Vieri, Toni, Matri, "dublă" Pato și hattrick Inzaghi.

"Nu mi-e dor de gazon"

"Nu mai văd în jur pe nimeni ca mine, cu aceleași caracteristici. Joacă în aceeași poziție, dar n-au atitudinea mea", a declarat, deloc lipsit de modestie, jucătorul lansat de Mircea Lucescu la Brescia.

Deși s-a accidentat repede, făcând întindere, Pirlo a rezistat 81 de minute și s-a împărțit între cele două echipe. Iar la ieșirea din scenă, aplaudat emoționant de 40.000 de spectatori, i-a cedat locul, simbolic, fiului Nicolò, 15 ani:

"Îi place și sunt fericit. Trebuie să fie mulțumit că joacă fotbal, este cel mai frumos lucru din lume. Și-mi seamănă destul de mult, e tehnic și puțin agresiv. Să vedem unde ajunge".

Nici fostul campion mondial din 2006 nu știe: "Nu exclud să devin antrenor. Dar abia m-am lăsat și nu mi-e dor de gazon. Am suficient timp să mă gânesc".

116 selecții și 13 goluri are Pirlo în squadra azzurra. În total la cluburi, a reușit 73 de goluri în 756 de jocuri

16 trofee a cucerit Andrea cu Juventus și Milan. E campion mondial în 2006 și european de tineret în 2000

"Le mulțumesc colegilor, prietenilor și tuturor celor ce-au venit la meciul meu, pentru a se bucura de o seară fantastică de spectacol, sport și caritate" Andrea Pirlo, fost internațional italian

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
tezeu99
tezeu99  •  22 Mai 2018, 18:41

Inzaghi e cel mai tare!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează