INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

VIDEO Povestea lui Munir El Haddadi » Cum l-a impresionat pe scouterul Barcelonei în 2011 şi cum se autocaracterizează noua perlă a catalanilor

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 25 august 2014 00:00 / Actualizat luni, 25 august 2014 19:29

Munir El Haddadi, 18 ani, a impresionat în această vară, în meciurile de pregătire şi a confirmat duminică seara încrederea acordată de antrenorul Luis Enrique, cu o prestaţie bună şi un gol de mare jucător.

Născut pe 1 septembrie 1995, la San Lorenzo de El Escorial, Madrid, din tată marocan şi mama spanioloaică, Munir a fost dus prima dată la fotbal de tatăl său, impresionat de calităţile pe care le văzuse. El Haddadi a început fotbalul la CD Galapagar, un mic club situat aproape de casă. A fost remarcat apoi de scouterii lui Atletico Madrid, care l-au invitat să dea probe. A fost acceptat la club, însă a fost împrumutat la Rayo Majadahonda, echipă din ligile inferioare din Spania, ca să joace mai mult şi să capete experienţă.

32 de goluri în 29 de meciuri a marcat Munir la Rayo Majadahonda, în sezonul 2010-2011

A mai fost ofertat de Real Madrid, Manchester City, Osasuna, Getafe şi Rayo Vallecano.

Sport.es scrie că El Haddadi a fost propus Barcelonei în urmă cu 3 ani de scouterul clubului care caută talente în Madrid, Jose Luis Colomo. Acesta l-a sunat pe coordonatorul academiei, Albert Puig, şi i-a spus că a descoperit un puşti extrem de talentat.

Antrenorul formaţiei B de juniori, Garcia Pimienta, a mers la un meci pe care echipa de atunci a lui Munir, Rayo Majadahonda, o disputa în compania celor de la Brunete. Ceea ce a văzut l-a impresionat: micuţul El Haddadi a reuşit un hattrick perfect: un gol cu piciorul drept, unul cu cel stîng şi al treilea cu capul!

Puig a discutat cu reprezentantul jucătorului şi i-a oferit un contract de doar un an, cu opţiune de prelungire pe alţi doi. Mai existau alte 3 oferte de la alte cluburi, însă a acceptat-o pe cea de la Barça. Albert Puig s-a deplasat la Madrid, la un restaurant de lîngă aeroport, unde lucra tatăl fotbalistului şi acolo s-a semnat primul contract între Munir şi FC Barcelona

După mai multe săptămîni, Colomo l-a însoţit pe Munir la Barcelona şi, înainte să-l prezinte la academia clubului, La Masia, scouterul i-a spus: "Ori trecem mai întîi pe la frizerie, ori Barcelona n-o să te păstreze" :) Puştiul avea parul lung şi barbă. Mai apoi, Colmo i-a dăruit ghete noi şi l-a prezentat antrenorilor şi staffului La Masia.

22 de goluri marcate pentru juniorii B ai Barcelonei în 2011
În primul sezon la echipa de juniori B a clubului, 2011-2012, a jucat bine, dar oficialii au decis să nu-l promoveze încă la echipa de juniori A. Munir a continuat să joace cu şi mai multă ambiţie în sezonul 2012-2013, iar în sezonul trecut, 2013-2014, a fost unul de excepţie. A început la juniorii A, unde a fost golgheter în Liga Campionilor la juniori (VIDEO cu golurile), a urcat la Barça B, iar acum a debutat la prima echipa şi a marcat primul gol, în prima etapă, contra lui Elche (VIDEO cu golul)

Cum se autocaracterizează
"Nu controlez bine mingea cu piciorul drept, e ceva la care trebuie să mai lucrez. Mă consider un jucător tehnic, îmi place să ajut echipa şi îmi place să joc balonul din prima. Şutez bine cu piciorul stîng.

Îmi place să alerg de cînd eram mic, îmi place să pun presiune pe adversar. Antrenorul nu trebuie să-mi ceară asta, e ceva ce fac mereu" - Munir El Haddadi
Jucătorul preferat: Lionel Messi
631507-bv5t5rvicaaurgn.jpg
foto: Cînd a semnat, în 2011, cu Barcelona, Munir s-a fotografiat alături de idolul său, Lionel Messi. Acum joacă şi marchează alături de el( , Twitter)

Are 1,79 m şi 62 kg.

"Pot evolua pe orice post la mijlocul terenului: am jucat mijlocaş ofensiv, extremă sau al doilea atacant" - Munir El Haddadi

Munir are contract cu FC Barcelona pînă în iunie 2017 şi are o clauză de reziliere de doar 12 milioane de euro!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
valentino22
valentino22  •  26 August 2014, 17:09
Postat de apokalyps. pe 26 August 2014, 06:30

deci la 15 ani avea par lung si barba

HAHAHAHA....:D

ddenisssa
ddenisssa  •  26 August 2014, 07:12
Postat de apokalyps. pe 26 August 2014, 06:30

deci la 15 ani avea par lung si barba

Povesti marca GSP. Nici cu varsta nu au nimerit-o. Peste 5 zile implineste 19 ani. Totusi, aia cu barba e mai tare.

madskills
madskills  •  26 August 2014, 07:08
Postat de valachorum pe 25 August 2014, 19:36

A marcat impotriva lui...Elche. S-a mai vorbit de ''perle, bijuterii, brilianti, magnifici'' care au ramas la stadiul de 'ar fi putut'. Mai usor cu norii de euforie.

La noi sunt facuti briliante si bijuterii. La ei, un jucator "ratat" ca Bojan joaca pe la alde Milan, As Roma, adica echipe din astea "varza". Ba voi sunteti cu capu?? Omul a marcat la 18 ani pentru echipa mare a Barcelonei, sunt jucatori de top in lume, consacrati, care nu au loc la Barcelona in schimb copilul asta a jucat mai bine decat a facut-o Neymar la debut. Asa a debutat si Messi si uite unde a ajuns acum. App, a fost facuta o statistica in Spania acum vreo 2 ani, aproape un sfert din jucatorii din prima liga au trecut pe la La Masia. Putin lucru, mult? Tu sa-mi spui. :) Nu cred ca asta e vreun Daminuta, hai sa fim seriosi.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează