INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

VIDEO Primul comentator care cântă de fericire la golurile lui Messi: "Dacă n-ar fi fost Leo, aș fi cântat un tango sub un pod"

Foto: Gulivel/GettyImages
Foto: Gulivel/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2017 10:46

Argentinianul Omar da Fonseca, fost atacant, acum consultant la beIN Sports, a sărbătorit live cu serenade performanța lui Messi la 3-1 cu Ecuador.

Omar da Fonseca e o figură unică. Fost fotbalist, a jucat la Belgrano și Vélez, apoi s-a mutat în Franța pentru mai mult de un deceniu la Tours, PSG, Monaco, Toulouse și Paris FC.

După retragere, a devenit comentator, trecând de la Pathé Sport la Canal+ și de la Canal+ la beIN Sports. Azi, la 57 de ani, e magic la fiecare apariție, pentru că transformă fiecare meci într-un moment special. Zboară pe cuvinte. Și cântă după goluri. Serenade de fericire.

Când Messi a marcat golul de 2-1, Omar și-a amintit Ziggy, melodia lui Céline Dion, adaptând-o pentru Leo: "Messi, il s'appelle Messi. C'est un garçon pas comme les autres, mais je l'aime, c'est pas ma faute".

"Messi, se numește Messi. Nu e un băiat ca toti ceilalți, dar îl iubesc, nu-i vina mea". Iar la a 3-a reușită a decarului albicelest, a reluat primul vers din refrenul lui Johnny Hallyday: "Que je t'aime, que je t'aime". "Cât de mult te iubesc".

Întrebat într-un interviu la France Football dacă pregătise Dion și Hallyday pentru această partidă, Fonseca a răspuns: "Absolut deloc. Dar știu multe cântece și le folosesc, am tot felul de trucuri, pentru că altfel comentariul ar fi repetitiv. Nu poți spune mereu «el lovește mingea cu latul» când ai patru meciuri pe săptămână".

Marea lui bucurie, să-i vadă jucând în același timp pe Leo și Cristiano: "Am șansa de a fi contemporan cu Messi și Ronaldo. Dacă nu ar fi trăit în aceeași perioadă, aș fi cântat un frumos tango sub un pod". 

"La Barcelona, echipa joacă pentru Messi. În Argentina, «naționala» se odihnește pe umerii lui. Colegii îi dau mingea și îi spun: «Du-te, micuțule! Driblează-i pe toți cei 11 adversari și pe rezervele lor și marchează!». E inadmisibil". 

Bono a amânat startul concertului și a strigat: "Să bem pentru Messi!"

U2 avea programat concertul din La Plata marți, la ora 21:00. Dar, pentru că era în plin meci Ecuador - Argentina, Bono a decis să amâne startul show-ului pentru 22:20. Iar spectatorii au putut urmări partida chiar pe cele patru ecrane ale arenei.

La sfârșitul spectacolului, solistul celebrei trupe irlandeze a deschis o sticlă de șampanie și a strigat: "Să bem pentru Messi! Mulțumim, Lionel Messi! Dumnezeu există". 

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează