INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG - AS MONACO 3-0

VIDEO PSG a câștigat a 5-a Cupă a Ligii consecutivă! Scandal cu VAR: "Ceea ce a făcut arbitrul a fost o rușine"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 01 aprilie 2018 10:03

PSG a câștigat cu 3-0 meciul cu AS Monaco, din finala Cupei Ligii Franței. Meciul a fost unul tensionat, iar Falcao, căpitanul monegascilor, a protestat: "E frustrant. Toate deciziile au fost pentru PSG". "Centralul" Turpin a folosit de două ori tehnologia video: la penaltyul de 1-0 și când a anulat golul lui Falcao, pentru ofsaid.

În Franța, PSG e un căpcăun. Tocmai a cucerit a 5-a sa Cupă a Ligii în șir și poate face din nou tripla în acest an: titlul în Ligue 1 (are 17 puncte avans față de Monaco) și Cupa Franței (e în semifinală cu Caen, iar în cealaltă joacă Les Herbiers și Chambly, ambele din D3) sunt foarte aproape. Ar fi al 3-lea hat-trick de trofee din ultimele patru sezoane. 

Parisul a dominat și ultimul act, dar monegascii protestează împotriva tehnologiei video. "Centralul" Clement Turpin, selectat pentru Mondial, a apelat de două ori la VAR: 

  • La penaltyul din minutul 5, după ce Mbappé fusese lovit peste picioare de Glik. Faultul a fost clar. Lovitură transformată de Cavani, pentru 1-0:

29884118 10216404482569022 2032279221 o

  • La golul anulat lui Falcao, pentru ofsaid (la limită), în minutul 37, deși reușita de 2-1 a columbianului fusese inițial validată:

29893392 10216404480848979 380321161 o

"La golul meu n-a verificat nimic"

A doua fază a aprins spiritele. Cel mai supărat a fost chiar căpitanul roș-albilor. "Ceea ce a făcut arbitrul a fost o rușine. E frustrant, Turpin a folosit VAR-ul doar în favoarea lui PSG. La penalty, s-a dus să vadă el acțiunea pe monitor. La golul meu, n-a verificat nimic, doar a ascultat ce i se spunea în cască. Deși situația nu era clară deloc, nici la vestiare nu ne-am dat seama exact", a declarat Falcao la zona mixtă. "Adversarii au jucat bine, au marcat trei goluri, însă toate deciziile au fost pentru ei". 

8 succese are Paris SG în Cupa Ligii Franței; ultimele 5, între 2014 și 2018

2 assist-uria reușit Mbappé cu Monaco, plus un penalty provocat; a fost ales MVP

"Cu VAR putem ucide fotbalul. Am pierdut patru minute la penalty și patru la golul meu anulat, dar arbitrul a dat numai două minute de prelungiri. Incredibil"
Radamel Falcao, căpitan Monaco

"Trebuie să ne obișnuim, acesta este noul fotbal. Totuși, e adevărat că, de fiecare dată când se întrerupe meciul, așteptăm trei, patru, cinci minute"
Javier Pastore, mijlocaș PSG

"Eu vin din Germania, unde sunt multe probleme cu arbitrajul video. Vom vedea ce se va întâmpla la Mondial"
Kevin Trapp, portar PSG

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează