INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA ITALIEI

VIDEO Reina și-a îngropat echipa la Torino, Higuain a răsucit din nou cuțitul în inima napolitanilor! » Juventus face un pas important spre finala Cupei Italiei

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat miercuri, 01 martie 2017 10:22

Juventus Torino s-a impus în derby-ul cu Napoli din prima manșă a semifinalelor Cupei Italiei, scor 3-1, ajungând la 10 victorii consecutive în toate competițiile.

Vezi AICI video

"Bătrâna Doamnă" rămâne invincibilă pe teren propriu în fața napolitanilor, care n-au mai bătut la Torino din octombrie 2009.

Oaspeții au deschis scorul pe Juventus Stadium după o fază de atac impecabilă, Insigne servindu-l excelent pe Callejon care l-a învins pe Neto cu un șut simplu din careul mic, în minutul 36.

După un asediu la poarta lui Reina în ultimele minute ale primei reprize, Juventus a ieșit mai hotărâtă de la cabine, Dybala restabilind egalitatea dintr-un penalty comis de Koulibaly, în minutul 47.

Polonezul Milik și-a sărbătorit ziua de naștere în postura de titular după accidentarea care l-a ținut departe de teren încă din octombrie, fiind înlocuit cu Mertens în minutul 61.

La doar 3 minute distanță, Higuain a profitat de o ieșire hazardată a lui Reina, înscriind în poarta goală a fostei sale echipe, în minutul 64. Același Reina l-a dărâmat în careu pe Cuadrado, centralul Paolo Valeri dictând o nouă lovitură de pedeapsă pentru gazde, transformată lejer de același Dybala, în minutul 69.

Scor final 3-1, iar Juventus pornește cu prima șansă în returul de pe Stadio San Paolo din 5 aprilie. Trupa lui Sarri continuă să sufere după înfrângerea de pe teren propriu cu Atalanta (0-2), urmând să dea piept cu AS Roma, locul secund în campionat și cu Real Madrid în Champions League. Vlad Chiricheș a fost doar rezervă neutilizată în confruntarea de la Torino.

Juventus (3-4-3):Neto - Chiellini, Bonucci, Barzagli - Asamoah (A. Sandro 73), Khedira, Pjanic, Lichtsteiner (Cuadrado 46) - Mandzukic, Higuain, Dybala (Pjaca 84)
Antrenor: Massimiliano Allegri

Napoli (4-3-3): Reina - Strinic, Koulibaly, Albiol, Maggio - Hamsik (Zielinski 57), Diawara, Rog (Pavoletti 83) - Insigne, Milik (Mertens 61), Callejon
Antrenor: Maurizio Sarri

surse: football-italia.net, goal.com

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
1329428023741761
Raymond Fustos  •  01 Martie 2017, 13:57
Postat de gsp oficial pe 01 Martie 2017, 13:43

@Raymond Fustos, Mulțumim pentru sesizare. Am corectat.

Au fost doar două exemple, la o simplă căutare pe Google "napoletani GSP" apar mai multe materiale în speță...să nu mai pomenim de concurență. Probabil de aici vine și confuzia cititorilor. Nu, eu îmi cer scuze pentru eroare, mulțumesc pentru clarificare!

gsp.oficial
gsp oficial  •  01 Martie 2017, 13:43

@Raymond Fustos, Mulțumim pentru sesizare. Am corectat.

1329428023741761
Raymond Fustos  •  01 Martie 2017, 13:37
Postat de gsp oficial pe 01 Martie 2017, 13:30

@m1from5m, @thedronius, @ Raymond Fustos Nu este nicio greșeală, aceea este forma corectă: napolitani. NAPOLITÁN, -Ă I. adj., s. m. f. (locuitor) din Napoli. ◊ (s. m.) dialect vorbit în (regiunea) Napoli. II. s. f. produs de cofetărie din straturi alternative de foi cu umplutură de cremă. (< fr. napolitaine)

Într-adevăr, așa scrie în DEX, greșeala mea, dar asta înseamnă că presa sportivă din România, inclusiv GSP, folosește o formă greșită (http://www.gsp.ro/international/campionate/galerie-foto-transferul-lui-higuain-la-juventus-i-a-infuriat-pe-suporterii-napoletani-cele-mai-violente-reactii-6-tradatori-celebri-din-fotbal-484266.html SAU http://www.gsp.ro/international/campionate/distractie-cu-napoletani-barcelona-a-facut-spectacol-si-a-cistigat-trofeul-gamper-cu-5-0-255478.html)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează