INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

VIDEO Victorie cu repetiţie » PSG o învinge categoric pe Marseille şi se califică în semifinalele Cupei Franţei

foto:Reuters
foto:Reuters

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat joi, 01 martie 2018 13:04

La doar trei zile după ce a învins-o, în campionat, pe Olympique Marseille, cu 3-0, PSG a reuşit să repete performanţa în sferturile de finală ale Cupei Franţei, dubla lui Angel Di Maria şi golul din final al lui Cavani ducând-o pe echipa lui Unai Emery în penultimul act al competiţiei.

VIDEO Aici ai golurile partidei

În partida care a pus în faţă cele mai de succes formaţii ale competiţiei, Unai Emery a făcut 8 modificări în primul "11" faţă de jocul din campionat dintre cele două, doar căpitanul Thiago Silva şi atacanţii Edinson Cavani şi Kylian Mbappe pâstrându-şi locul printre titulari.

Primul act a fost controlat în totalitate de PSG, Yuri Berchiche (minutul 8), Edinson Cavani (minutul 10) şi Angel Di Maria (minutul 37) creându-şi ocazii majore la poarta lui Steve Mandanda. În cele din urmă, argentinianul Di Maria a deschis scorul, în chiar prelungirile primei reprize. Şutul din afara careului al fostului jucător de la Manchester United a fost plasat excelent, lângă bara din dreapta a lui OM, Di Maria beneficiind şi de uşoara deviere a lui Adil Rami.

La pauză, Unai Emery l-a înlocuit pe Mbappe cu Pastore, jurnaliştii de la L'Equipe susţinând că decizia antrenorului spaniol a fost luată pentru a-l menaja pe tânărul atacant francez în vederea returului crucial cu Real Madrid, din optimile de finală ale Ligii Campionilor, de pe 6 martie.

Imediat după startul reprizei secunde, PSG şi-a simplificat misiunea şi a reuşit să-şi majoreze avantajul. În minutul 48, după o centrare a lui Yuri Berchiche, care a ajuns cu noroc la Di Maria, argentinianul şi-a trecut în cont "dubla".

Jocul a continuat să fie la discreţia lui PSG, iar Draxler a fost foarte aproape de a reuşi o execuţie care l-ar fi făcut invidios şi pe Zlatan Ibrahimovici. În minutul 62, neamţul a primit o centrare excelentă de la Verratti şi a încercat o reluare spectaculoasă, din foarfecă, însă şutul său a trecut foarte aproape de poarta lui OM.

Totuşi, cel care a stabilit scorul final al partidei de pe Parc des Princes a fost Edinson Cavani, uruguayanul înscriind din careu, în urma unei faze colective. A fost al 31-lea gol stagional pentru "El Matador".

Astfel, parizienii avansează în penultimul act al Cupei Franţei, acolo unde se mai află deja FC Chambly, Les Herbiers (ambele din liga a III-a) şi învingătoarea partidei dintre Caen şi Lyon.

Echipele aliniate:

PSG: Trapp - Berchiche, Kimpembe, Silva, Meunier (79' Rabiot) - Draxler, Motta (74' Diarra), Verratti - Di Maria, Cavani, Mbappe (46' Pastore)

OM: Mandanda - Sakai, Abdennour, Rami, Sarr - Luiz Gustavo (58' Kamara), Lopez - Ocampos, Sanson (74' Amavi), Thauvin (53' Sari) - N'Jie

sursa: lequipe.fr

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează