INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POVESTE

"Voia să fie cel mai rapid, se lua la întrecere cu mașinile!" » Povestea primului interviu dat de Cristiano Ronaldo, la 16 ani, detalii de senzație

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 13 septembrie 2016 11:50

Portugalia, 2001. La grupele de juniori ale lui Sporting, un copil pe nume Cristiano Ronaldo muncea din greu pentru a le atrage atenția antrenorilor de la prima echipă.

Jaime Cravo, jurnalist la Sport TV, rememorează primul interviu acordat de Cristiano Ronaldo pentru o televiziune, când avea doar 16 ani. Reporterul căuta un puști pe care să-l intervieveze, iar oamenii de la Sporting l-au indicat pe Cristiano, fotbalist despre care erau convinși că va ajunge curând la prima echipă. Lucru care s-a și întâmplat, în 2003.

La acea vreme, portughezul câștiga între 1.000 și 1.500 de euro pe lună și îi dădea tot salariul mamei sale: "Când am nevoie de bani o sun, iar ea îmi pune în cont", mărturisea tânărul în interviul acordat.

"Era atât de îndrăzneț încât, în mijlocul reportajului mă întreba despre profesia mea, voia să știe dacă eu cunoșteam jucători importanți și dacă aceștia câștigau bine" Jaime Cravo, jurnalist

Mergea la antrenamente cu metroul, în fiecare dimineață și, uneori și după-amiaza. A locuit timp de 6 luni într-un hostel din centrul Lisabonei, alături de un alt puști de la juniorii lui Sporting, Miguel Paixao, care joacă în prezent în liga a doua portugheză.

Jurnalistul își amintește că a fost surprins atunci de ambiția și îndrăzneala celui care acum e un superstar: "Ne uitam la un meci al lui Real Madrid și-mi amintesc că Ronaldo repeta că-și dorește să fie cel mai bun din lume și că va juca la Real Madrid într-o bună zi. Colegul său de cameră râdea și îi spunea să înceteze cu prostiile, iar el îi răspundea: «Vorbesc serios, într-o zi o să joc în tricoul ăla alb».

Un alt amănunt interesant povestit de reporterul care i-a luat primul interviu lui Ronaldo este cel legat de pregătirea pe care o făcea jucătorul: "Încă de atunci voia să fie cel mai rapid. Se antrena în fiecare zi pentru asta. Pe stradă se lua la întrecere cu mașinile!".

Real Madrid o înfruntă pe Sporting Lisabona, miercuri, de la 21:45, într-un meci din grupa F a Champions League. 

sursa: marca.com

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
prazilia
prazilia  •  13 Septembrie 2016, 17:43
Postat de 123kzs123 pe 13 Septembrie 2016, 14:36

Pe langa eroarea cu anul 2011, cand Ronaldo era inca junior... mai apare si reclama aia paguboasa de la e-mag. Enervanta tare, frate. Nici nu poti sa citesti articolul ca aceasta reclama coboara lin pe pagina ca ceata pe creierul celui care a scris articolul si a dovedit neprofesionalism. 2001, mai jurnalistii lu' peste.

Dude! Seriously! Adblock! :)

123kzs123
123kzs123  •  13 Septembrie 2016, 14:36

Pe langa eroarea cu anul 2011, cand Ronaldo era inca junior... mai apare si reclama aia paguboasa de la e-mag. Enervanta tare, frate. Nici nu poti sa citesti articolul ca aceasta reclama coboara lin pe pagina ca ceata pe creierul celui care a scris articolul si a dovedit neprofesionalism. 2001, mai jurnalistii lu' peste.

1251407261557034
Serban Cioclov  •  13 Septembrie 2016, 14:27

2011 Ronaldo era un pusti? Hai ca e ok.. doar un 1 in plus la 2001. Sunteti tari.. e al3lea articol cu greseala majora in primul paragraf.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează