INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTERVIU

INTERVIU Walter Zenga, invitat special la antrenamentele lui Real Madrid şi Atletico » Secretele lui Ancelotti, telenovela Casillas şi atu-urile lui Simeone

Foto: Marca
Foto: Marca

Articol de - Publicat vineri, 22 august 2014 00:00 / Actualizat duminica, 07 septembrie 2014 20:19

Italianul Walter Zenga se află în aceste zile la Madrid, unde este invitat la antrenamentele lui Carlo Ancelotti şi Diego Simeone. Fostul antrenor al Stelei şi al lui Dinamo a fost intervievat de spaniolii de la Marca pe mai multe teme de actualitate.


- Cum l-aţi simţit pe Ancelotti zilele astea?

- Mulţumit. E unul dintre cei mai buni antrenori din lume şi are o echipă fantastică, de calitate, tot ceea ce-şi poate dori. Are jucători precum Cristiano, Kroos... Mie personal îmi place mult Di Maria, e un jucător extraordinar.

- Şi lui Ancelotti îi place, şi fanilor, care l-au ovaţionat la Supercupă, deşi anul trecut îl fluierau...
- Aşa e fotbalul. Zici că nu vrei aşa un jucător şi apoi te enervezi că nu intră. De aceea Ancelotti e unul dintre cei mai buni din lume, are cap.

- Aici i se spune «Pacificatorul».
- «Pacificatorul»? (rîde) Nu e uşor să fii antrenor la Real Madrid, cu toată presiunea şi lumea care este în jurul echipei.

- Vi s-a părut plictisitor meciul tur al Supercupei?
- Da, pentru că sîntem în august şi e încă devreme pentru un fotbal de calitate şi intensitate. E un calendar încărcat, cu meciuri marţi, vineri, luni...

- Analizînd ca fost portar golul luat de Casillas vi se pare că a greşit?
- La finalul meciului mereu e vina portarului sau a antrenorului. În fotbal e mereu aşa. Unul din ei e vinovat. Şi uite, eu întîi am fost portar, acum sînt antrenor! (rîde)

- Cum se vede din afară situaţia lui Iker?
- Asta e viaţa. Cînd eu eram cel mai bun portar din lume credeam că totul va fi mereu aşa, iar cînd cariera mea a început s-o ia în jos nu îmi imaginam că nu voi mai putea juca la Inter, dar cu siguranţă etapa mea acolo se terminase. Nu zic că e cazul cu Iker, dar mai e un portar bun la Real. O echipă ca a lor, care se bate pentru trofeul Ligii Campionilor, campionat, Cupă e normal să aibă portari de înalt nivel.

- V-a surprins nivelul lui Casillas la Mondial?
- Un portar e mare şi pentru că echipa lui e mare. La Mondial, Spania n-a fost cea de acum 4 ani. Buffon e incredibil şi la ultimele două turnee finale, Italia a plecat acasă, pentru că nu aveam echipă.

- Keylor Navas în schimb a făcut un turneu bun.
- Da, Navas, Courtois, Bravo. A fost Mondialul portarilor buni. Real are doi portari de valoare şi ăsta va fi un avantaj pentru club, nu un dezvantaj.

- De echipa lui Simeone ce ziceţi?
- Atletico e oglinda antrenorului său. E clar. Are un lot interesant. Ştie că dacă nu are intensitate, agresivitate, foame diferenţa faţă de cei din frunte va fi mare. Simeone e mare, dar nu numai pentru că a jucat finala Ligii şi a cîştigat titlul, ci pentru cum munceşte zi de zi. Şi are un vestiar fantastic.

- Acesta este visul oricărui antrenor. Cum vedeţi viitorul dumneavoastră pe bancă?
- Din păcate sînt într-o pauză, dar am avut norocul de a veni să văd aceste meciuri şi de a sta două zile cu Ancelotti la Madrid şi două cu Simeone, de a vedea cum gestionează situaţiile, conferinţele de presă, cum pregătesc meciurile.

- Cum sînt preşedinţii de club în Emirate?
- Ca aici. Pretenţioşi. Vor să cîştige tot fără să ia vreun gol. 

- Normal, pentru că altfel e vina portarului!
- Şi a antrenorului!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
alexandru_p
alexandru_p  •  22 August 2014, 20:01
Postat de solomon_i pe 22 August 2014, 19:22

Zenga mai i-a lectii si la varsta asta ? Tot invata si tot ....neinvatat ramane !

Mai bine. Tu te-ai oprit putin cam devreme cu lectiile de gramatica si scrii i-a in loc de ia!

solomon_i
solomon_i  •  22 August 2014, 19:22

Zenga mai i-a lectii si la varsta asta ? Tot invata si tot ....neinvatat ramane !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează