INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Wenger face o dezvăluire ULUITOARE: "Am vrut să mă sinucid!"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 25 aprilie 2017 09:50

Arsène Wenger a calificat-o încă o dată pe Arsenal în finala Cupei Angliei, dar este tot mai contestat de fanii "tunarilor", furioși că echipa lor de suflet e pe locul 7 în Premier, așteptând un titlu din 2004.

"Ce sens mai avea viața după fotbal?"

La 67 de ani, aproape 21 petrecuți la clubul londonez, managerul francez vrea să semneze un nou contract. Varianta retragerii îl înspăimântă. "Voi trece de la hiperactivitate la vid. Nici nu-mi pun întrebarea ce voi face după. Va fi un șoc. Va fi mult mai dur decât atunci când am renunțat la cariera de jucător", a declarat antrenorul într-un interviu pentru L'Équipe Sport.

Și, își amintește el, a trecut în anii '70 prin clipe teribile: "Fotbalul a fost mereu certitudinea pentru mine. O certitudine nebună. La 25 de ani, mă gândeam: la naiba, dacă nu voi mai putea juca fotbal, mă sinucid! Asta am vrut. Serios. Ce sens mai avea viața apoi?".

"Cel mai important lucru pe pământ"

Wenger, fost mijlocaș modest la Mulhouse și Strasbourg, a depășit acel moment: "Am încercat multă vreme să înțeleg cum de puteam fi atât de prost. Până la urmă, răspunsul era simplu. Am crescut într-un restaurant-bar, care era sediul unui club de fotbal. Nu vorbeam decât de fotbal.

De-abia mergeam și îi vedeam și auzeam pe cei din jurul meu discutând o săptămână întreagă despre meciul de duminică. Am fost blocat într-o cultură în care, inconștient, credeam că fotbalul e cel mai important lucru pe pământ".

8 finale de FA Cupare Wenger la Arsenal, 6 câștigate; a pierdut una, 1-2 cu Liverpool în 2001; ultima va avea loc pe 27 mai, cu Chelsea

"E la fel ca sfârșitul vieții"

În interviu, Arsène l-a întrebat pe jurnalist: "Dacă ți-aș spune că mai ai 24 de ore de trăit, ți-ai imagina securea apropiindu-se de gâtul tău în acele 24 de ore sau ai încerca să le trăiești la maximum? E la fel ca sfârșitul vieții".

"Sunt ca un tip care nu e departe de final, dar continuă să meargă, ignorând zidul"
Arsène Wenger, manager Arsenal

"Eu nu am altă pasiune. Nici caii, nici vinul!"

Wenger l-a dat contraexemplu pe Alex Ferguson, marele manager al lui Manchester United, retras din fotbal în 2013, la 72 de ani. "El are alte pasiuni. Caii. Vinul. L-am întâlnit odată și l-am întrebat: «Alex, nu-ți lipsește fotbalul?». Mi-a răspuns: «Nicio clipă». Dar eu nu am altă pasiune. Aceasta este sursa anxietății mele".

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (4)
poli_4_ever
poli_4_ever  •  25 Aprilie 2017, 12:18
Postat de perseus.x pe 25 Aprilie 2017, 10:37

Sa plece naiba ce nu mai sunt echipe?A fost modest ca jucator modest ca antrenor, vai mama lui a mancat banii lui Arsenal ani la rand degeaba, e o rusine ptr fotbal sa castigi ce a castigat el in atatia ani cat a stat degeaba pe banca lui Arsenal...

Da, las' ca sunt buni Reghe si Contra. Si Olaroiu de la camile :))

706409849468094
Radu Vernescu  •  25 Aprilie 2017, 11:00
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

perseus.x
perseus.x  •  25 Aprilie 2017, 10:37

Sa plece naiba ce nu mai sunt echipe?A fost modest ca jucator modest ca antrenor, vai mama lui a mancat banii lui Arsenal ani la rand degeaba, e o rusine ptr fotbal sa castigi ce a castigat el in atatia ani cat a stat degeaba pe banca lui Arsenal...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează