INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARSENAL

Wenger, șocat după ce a anunțat că pleacă de la Arsenal: "Parcă asist la funeraliile mele! Acum, nici nu mai trebuie să mor"

Arsene Wenger // FOTO: Reuters
Arsene Wenger // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 23 aprilie 2018 10:03

Arsene Wenger, managerul celor de la Arsenal, renunță la clubul iubit după 22 de ani, dar e trist, dezamăgit. "Nu eram obosit", spune francezul, transmițându-le fanilor: "Sportul înseamnă să câștigi și să pierzi. Trebuie să acceptați să pierdeți chiar și când eu nu voi mai fi aici".

Arsene Wenger, încă un meci pe Emirates. 4-1 cu West Ham. Unul dintre ultimele. În tribune, au dispărut bannerele care-i cereau demisia și scandările împotriva lui. Vineri, francezul în vârstă de 68 de ani anunțase că părăsește clubul "tunarilor" la sfârșitul sezonului. După 22 de ani.

"Nu le voi mai avea niciodată"

A fost uimit de mesajele frumoase primite, mai ales din partea adversarilor. "M-au emoționat toate aceste omagii. Sunt recunoscător că am trăit această experiență într-o țară foarte specială pentru mine, cu un fotbal special, cu o pasiune specială. Știu că nu le voi mai avea niciodată. Dar trăiesc un sentiment straniu. Parcă asist la funeraliile mele, observând cum vorbesc oamenii despre trecutul meu. Acum, nici nu mai trebuie să mor", spune alsacianul în L'Équipe.

"Emoțional, despărțirea e dificilă. Nu știu cum voi trăi fără acest club. Am petrecut aici cei mai frumoși ani. 22 de ani în care am muncit șapte zile din șapte. Nu pot să plec ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic"
Arsène Wenger, manager Arsenal

"Trebuie să acceptați să și pierdeți"

Suferă, e trist, spera la o altă despărțire de Arsenal. Relația cu suporterii roș-albilor, faptul că a fost atât de contestat în ultima vreme, totul l-a afectat profund.

"Clubul nostru e respectat pe tot globul, poate mai mult decât în Anglia. Are o imagine magnifică, datorită stilului de joc, datorită comportamentului. Iar imaginea transmisă în aceste momente nu e cea care îmi place. Fanii nu mi-au dat acea imagine de unitate văzută în lumea întreagă", afirmă el, explicând: "Sportul înseamnă să câștigi și să pierzi. Trebuie să acceptați să pierdeți chiar și când eu nu voi mai fi aici. În același timp, există ceva mai important decât a câștiga și a pierde. Pentru mine, întotdeauna a fost un motiv de neliniște modul în care Arsenal este recepționat de copiii care joacă fotbal în Africa, în China, în America".

"Arsenal este mai important decât mine"

Wenger anunță că "nu e o ușurare că plec, nu sunt obosit". Crede totuși că "personalitatea mea nu mai corespunde cu ce are clubul nevoie. Iar Arsenal este mai important decât mine. Nu am resentimente față de fani și nu vreau să ofer titluri bombastice. Ei nu erau mulțumiți și pot înțelege asta. E munca mea, trebuie să o accept așa cum e". 

2este numărul meciurilor pe care Wenger le mai are acasă la Arsenal: joi, cu Atletico, în semifinalele Europa League, și pe 6 mai, cu Burnley, ultimul în Premier

"Acesta e jobul meu: primim mai multe omagii decât merităm și, la fel, mai multe critici... Îi dau posibilitatea celui care va veni după mine să fie mai bun în următorii douăzeci de ani"Arsène Wenger, manager Arsenal

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  23 Aprilie 2018, 15:38

Clubul Arsenal este vazut ca un club de looseri pe tot globul...Wenger trebuia sa accepte de mult ca este depasit si trebuia sa lase de mult locul altui antrenor de top...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close