INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Xavi Hernandez, pus la punct de un jucător al finalistei Ligii Campionilor: "Poate să spună orice, dar am jucat 4 finale de Liga Campionilor de când am venit la Real Madrid"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 24 mai 2018 17:12

Xavi Hernandez, fostul mijlocaș al Barcelonei, și Casemiro, "distrugătorul" din linia mediană a celor de la Real Madrid, au avut un schimb de replici în presa din Spania. 

  • Finala Ligii Campionilor, Real Madrid - Liverpool, este sâmbătă, de la 21:45, liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport, Look TV și Pro TV.

Xavi, geniul din spatele conceptului de tiki-taka al Barcelonei, a vorbit despre filosofia catalanilor și a numit caracteristicile necesare pentru a face față acestui gen de fotbal.

"La Barcelona, fotbalul este înțeles la un nivel superior, ca un concept spațio-temporal. Busquets, Messi și Iniesta stâpânesc asta la perfecțiune. Știu în permanență ce trebuie să facă atunci când primesc mingea.

Sunt mijlocași, Casemiro e unul dintre ei, care nu percep lucrurile asta. Ce-i drept, nici Busquets nu poate acoperi terenul cum o face brazilianul. Are altfel de calități, adaptate unui joc mai defensiv", declarat Xavi pentru El Pais.

Replica lui casemiro

Replica lui Casemiro nu a întârziat. Mijlocașul naționalei Braziliei crede că cifrele sunt grăitoare în cazul lui. Casemiro are 3 trofee ale Ligii Campionilor și două Supercupe ale Europei câștigate cu Real Madrid. 

"Xavi poate să spună orice, dar de când am venit la Real Madrid am jucat 4 finale de Liga Campionilor. Într-adevăr, nu pot semna cu Barcelona, nu am ADN-ul lor fotbalistic. Sunt cu Madrid până la final", a replicat Casemiro pentru Marca.

Vezi și: Jurgen Klopp știe cum s-o "ucidă" pe Real Madrid » Cine e omul-sită de la spanioli: pe partea lui s-au luat jumătate din golurile Realului

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  24 Mai 2018, 22:53
Postat de mariuss72 pe 24 Mai 2018, 22:13

Frate dinamovist, unde e logica aici??? Ne aflam in 2018, nu mai merge cu simulari din astea absurde cu "daca". Lui Xavi ii cam place sa dea din gura si sa boceasca, ar trebui s-o lase mai moale cu comparatiile intre jucatori, oricum omul e fermecat, nu mai exista altceva in afara de Barcelona.

Omul a zis ca nu are suficienta viziune de constructie pentru a juca la Barca dar ca in schimb inchizatorul Barcelonei nu e capabil sa se apere cum se apara Casemiro. A gresit cu ceva? Casemiro a dat un raspuns de badaran pentru ca atata il duce capul.

mariuss72
mariuss72  •  24 Mai 2018, 22:19
Postat de bazileon pe 24 Mai 2018, 22:10

Intrebarea e cate finale juca daca nu ar fi beneficiat de atatea ori de indulgenta arbitrilor; ba chiar cate finale ar fi jucat Realul daca nu beneficia etc Xavi nu l-a jignit, iar Casemiro a raspuns ca un mocofan.

O sa renuntati vreodata la victimizarea asta stupida? Serios, asta e mentalitate de Liga 1...

mariuss72
mariuss72  •  24 Mai 2018, 22:13
Postat de demolarii pe 24 Mai 2018, 21:55

A și pierdut vreo 4 campionate in fața Barcelonei. Cate finale de CL ar fi jucat , daca se păstra regula că doar campioana națională poate fi înscrisă?

Frate dinamovist, unde e logica aici??? Ne aflam in 2018, nu mai merge cu simulari din astea absurde cu "daca". Lui Xavi ii cam place sa dea din gura si sa boceasca, ar trebui s-o lase mai moale cu comparatiile intre jucatori, oricum omul e fermecat, nu mai exista altceva in afara de Barcelona.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează