INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER CITY

Yaya Toure pleacă de la Manchester City, anunță Pep Guardiola: "Contra lui Brighton, City joacă și pentru el"

Yaya Toure, foto: Guliver/gettyimages
Yaya Toure, foto: Guliver/gettyimages

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat sambata, 05 mai 2018 11:40

După opt sezoane petrecute în tricoul lui Manchester City, Yaya Toure (35 de ani) se va despărţi de campioana Angliei la finalul acestei stagiuni, anunţul fiind făcut chiar de managerul echipei, Pep Guardiola.

Sosit la City, în 2010, de la Barcelona, în perioada când şeicul Mansour începuse construirea unui lot demn de una dintre cele mai importante echipe ale Europei, Yaya a devenit rapid un jucător crucial al "cetăţenilor", mijlocaşul strângând nu mai puţin de 315 de prezenţe, în care a reuşit 79 de goluri şi 50 de pase decisive.

"Yaya nu va mai rămâne şi pentru sezonul următor. A venit aici la începutul drumului şi suntem aici şi datorită a ceea ce a făcut el. Nu avem cum să uităm perioadele lui Roberto Mancini sau, în special, a lui Manuel Pellegrini, când Yaya a fost un jucător cheie. În jocul cu Brighton îi vom oferi ceea ce merită, un rămas bun de neuitat. Vom încerca să câştigăm jocul pentru el", a declarat Pep Guardiola, potrivit The Guardian.

Miercuri, 9 mai, de la ora 22:00, Yaya Toure va evolua în ultimul meci pentru City în faţa propriilor suporteri, contra lui Brighton & Hove Albion, urmând apoi ca "cetăţenii" să se deplaseze la Southampton, pe 13 mai, pentru epilogul sezonului 2017/2018.

Catalogat de site-ul oficial al campioanei Angliei drept "o legendă a clubului", mijlocaşul ivorian a obţinut 3 titluri de campion în Premier League, o Cupă, 3 Cupe ale Ligii şi o Supercupă a Angliei, fiind desemnat şi de 4 ori fotbalistul african al anului.

16 partidea bifat Toure în actuala stagiune, în doar 7 dintre acestea fiind folosit ca titular

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează