INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POVESTE

Ziua când puștiul român David Silviu s-a antrenat cu David Silva, starul lui Manchester City

Articol de - Publicat vineri, 19 ianuarie 2018 18:51

David Silva, faimosul internațional spaniol al lui Manchester City, s-a pregătit cu cadeții de 15 ani ai Valenciei la centrul sportiv Paterna. Unde David Silviu Vraciu e printre cei mai buni juniori.

Ce moment pentru copiii Valenciei când David Silva a pășit pe iarba de la Paterna alături de ei. S-au încălzit împreună, au exersat schemele tactice împreună. Au jucat împreună. Și le-a oferit o mulțime de sfaturi. Ce poate fi mai frumos la 15 ani!

Drama fiului l-a adus acasă

Spaniolul, o stea a fotbalului mondial la 32 ani, trece printr-o perioadă foarte dificilă, fiul său Mateo născându-se prematur și luptându-se în fiecare zi să trăiască. Liderul lui Man. City a fost înțeles de managerul Guardiola: "Oricând are nevoie, poate să plece acasă. Familia e cea mai importantă". Și acum, Silva e în Spania, lângă soție și bebeluşul care se zbate între viață și moarte.

David nu pierde o zi fără să se antreneze și unde s-ar putea pregăti în altă parte decât la Paterna, baza Valenciei, acolo unde a crescut, a promovat și a devenit cunoscut în fotbal.

Barcelona, Real și Valencia

Marți, i-a făcut o surpriză lui Manuel Ruz, antrenorul cadeților de 15 ani, un bun prieten, fostul său coleg de la "naționala" de juniori finalistă la Mondialul U17 din 2003. A venit și a alergat cu puștii lui.

Chiar la categoria Cadete joacă românul Vraciu. Și ce asemănare. David Silviu s-a antrenat cu David Silva. Blondul moldovean are o poveste impresionantă. Născut la Bacău, băiatul a ajuns în Spania în 2009, evoluând de atunci la Barcelona, Real Madrid și, de un an și jumătate, la Valencia. Un mijlocaș ofensiv subțirel ca o hârtiuță, dar extrem de talentat, un stângaci mereu cu fruntea sus în căutarea pasei ideale, ca argentinianul Redondo în anii '90 la Real.

"Tată, ai văzut? Nu-mi vine să cred!"

La sfârșitul antrenamentului, David era cel mai fericit. "Ai văzut cu cine ne-am pregătit? Cu David Silva! Nici acum nu-mi vine să cred", i-a spus tatălui său, Sorin, aflat cu el, la Valencia. Manuel Ruz le povestise băieților: "Când eram la naționala de juniori, selecţionerul ne zicea mereu. Pasă la David Silva. De restul se ocupă el".
După ședință, Ruz le-a făcut mai multe poze copiilor cu telefonul. Și i-a anunțat: "Dacă veți fi campioni, aceste fotografii cu David sunt cadoul meu pentru voi".

"Antrenament de neuitat cu idolul meu"

Dar românul a avut un pic de noroc. A fost la doctorul Academiei pentru a discuta despre o leziune mai veche și cu cine s-a întâlnit acolo? Cu Silva. Poză și mesaj pe Facebook: "David Silva cu David Silviu la Ciudad Deportiva de Paterna. Un antrenament de neuitat împreună cu idolul meu". O zi de pus în ramă. 

"Mi-a dat atâtea sfaturi. Un om minunat, David Silva. Și ce fotbalist! A fost o zi cu totul specială, cea mai frumoasă de la Valencia" - David Vraciu, mijlocaș Valencia Cadete

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
703126859878224
Ionut Laurentiu  •  19 Ianuarie 2018, 21:07

Bravo Silviu,iti cunosc,calitatile si sigur va vení ziua in care alti juniori vor fii la randul lor mandrii ca sau antrenat cu David Vraciu,Succes Copile,Mult Succes si Insanatosire Grabnica

Vezi toate comentariile (1)
Comentează