INTERNATIONAL  »  PRELIMINARII CM 2010  »  INIŢIATIVĂ

Rusia îl vrea pe Hiddink ambasador pentru organizarea CM 2018

Articol de GSP - Publicat marti, 19 mai 2009 00:00

Rusia vrea ca selecţionerul echipei naţionale, Guus Hiddink, să promoveze candidatura ţării pentru organizarea Campionatului Mondial din 2018 sau 2022, a anunţat secretarul general al Federaţiei Ruse de Fotbal, Alexei Sorokin, informează Reuters.

"Vrem ca Guus să fie ambasadorul onorific al candidaturii noastre. Considerăm că popularitatea sa în întreaga lume ne va ajuta foarte mult în competiţia cu naţiuni precum Anglia sau Spania", a afirmat Sorokin.

Anglia şi-a anunţat luni candidatura pentru Campionatul Mondial, iar unul dintre ambasadori este fostul căpitan al echipei, David Beckham.

Hiddink, în vârstă de 62 de ani, ocupă în prezent funcţia de antrenor interimar la Chelsea, iar la finalul lunii mai va reveni ca selecţioner, având ca obiectiv calificarea echipei la CM din 2010.

Sorokin a adăugat că Federaţia Rusă de Fotbal îi va propune planul lui Hiddink când acesta va reveni la Moscova, pentru a pregăti meciul cu Finlanda.

13 ţări şi-au exprimat interesul în legătură cu organizarea ediţiilor din 2018 şi 2022 ale Campionatului Mondial. Gazdele ambelor evenimente vor fi anunţate în decembrie 2010.

NewsIn

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close