INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  

Soft antivuvuzela!

Articol de - Publicat miercuri, 16 iunie 2010 00:00

Un informatician german susţine că a creat un soft ce poate elimina din transmisia TV frecvenţa sunetelor produse de trompetele sud-africane. Specialiştii îl contrazic însă!

Un suporter neamţ încearcă să intre în istoria Mondialului sud-african cu invenţia anti-vuzuzela. Tobias Herre susţine că ar fi descoperit cum poţi scăpa de enervantul zumzet de albine fără a folosi dopuri de urechi sau căşti. Germanul pasionat de informatică a creat un filtru ce elimină frecvenţa sunetelor produse de trompetele sud-africane folosite de suporteri la fiecare meci. "E foarte simplu. Softul interceptează undele respective create de vuvuzele şi le reduce la tăcere", zice Herre, care oferă instrucţiuni la adresa www.surfpoeten.de/tube.

Ipoteza este contrazisă însă de specialiştii sud-africani. Fizicianul Anthony Sullivan e chiar convins că filtrul de vînzare la 2,95 euro reprezintă doar "o manevră de marketing şi un mod de a face bani din naivitatea unora". Pînă cînd şi dacă FIFA le va interzice, trompetele vor continua să fie inamicul public numărul unu pentru telespectatorii CM din întreaga lume.

BBC reduce sunetul
Englezii au găsit o altă metodă de a reduce fenomenul vuvuzela. Asaltaţi de sutele de mesaje de protest venite de la suporterii care s-au plîns că sînt înnebuniţi de trompetele sud-africane, postul BBC a avut iniţiativa ca, în timpul transmisiei partidelor, să micşoreze la minimul posibil sunetul produs de ambianţa stadioanelor.

Schimbă microfoanele!
Belgienii au ales soluţia mai simplă. Pentru a limita "bruiajul" vuvuzelelor, comentatorii postului Vrt au decis să utilizeze vechile microfoane de mînă în locul celor moderne, dotate cu căşti. "Cu cele tradiţionale, zgomotul de fond e minim. În plus, se reduce efectul din sala centrală", a explicat Bjorn Verdot, un angajat al canalului belgian.

S-a lansat Vuvuzela FM :)
Pentru fanii vuvuzelelor care vor să asculte sunetul trompetelor şi în afara meciurilor, s-a înfiinţat pe net şi post de radio. "Vuvuzela FM" emite nonstop şi e un zumzăit continuu.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
imsafeonline
imsafeonline  •  21 Iunie 2010, 20:58

Anti Vuvuzela Filter este o pacaleala. Te alegi cu un mp3 care cica anuleaza zgomotul vuvuzelei si foarte posibil si cu contul golit.

vlad4fifa
vlad4fifa  •  16 Iunie 2010, 13:19

sper ca va fi ULTIMA oara in istorie cand se va organiza un CM la maimute !

suporterul.ro
suporterul.ro  •  16 Iunie 2010, 03:03

Lipsesc prea multe elemente fotbalistice de la acest Mondial. Cel putin in aceasta faza. De exemplu atmosfera adevarata ca si pe stadioanele europene nu ca acel zumzait si preocuparea echipelor si de faza de atac. Naspa nu?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează