INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  FIFA

14 "ochi" pe Mondial » FIFA a ales sistemul ce va "filma" linia porţii la CM 2014

Articol de - Publicat miercuri, 03 aprilie 2013 00:00 / Actualizat marti, 02 aprilie 2013 23:03

GoalControl-4D a fost preferat de FIFA înaintea mai cunoscutelor Hawk-Eye şi GoalRef


FIFA a luat ieri o decizie surprinzătoare: GoalControl-4D va supraveghea linia porţii la Cupa Confederaţiilor (15-30 iunie 2013) şi Mondialul brazilian (12 iunie-13 iulie 2014). Chiar dacă a fost al patrulea şi ultimul sistem ce a primit licenţa International Board, chiar dacă anul trecut, la Club World Cup, au fost folosite Hawk-Eye (bazat pe camere video) şi GoalRef (cîmp magnetic şi minge cu cip).

Acest program permite, datorită celor 14 camere hiperperformante instalate deasupra terenului (şapte la fiecare poartă), "înregistrarea continuă a poziţiei balonului în 3 dimensiuni. Dacă mingea depăşeşte complet linia porţii, unitatea centrală va emite, în mai puţin de o secundă, un semnal ce va apărea pe ceasul arbitrului", a anunţat forul mondial.

De ce a fost preferat? "Cost mai mic, instalare rapidă, compatibilitate cu sistemele FIFA".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează