INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  ITALIA

Cesare Prandelli a identificat punctele slabe ale Spaniei şi e gata să le exploateze la Mondialul din Brazilia

foto: sofoot.com
foto: sofoot.com

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 februarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 19 februarie 2014 16:33

Selecţionerul Italiei, Cesare Prandelli, a vorbit pentru site-ul fifa.com despre Mondialul din Brazilia şi despre aşteptările pe care le are de la echipa sa. Tehnicianul mizează

Despre Balotelli:
"În anii care au trecut, Mario a consumat multă energie pe lucruri puţin importante, iar marii campioni nu fac asta. Ei se gîndesc doar să cîştige. Balotelli are potenţial să fie un mare campion. Trebuie doar să găsească liniştea interioară şi echilibrul pentru a-şi putea arăta adevărata valoare. Mă înţeleg bine cu el, iar uneori reuşim să comunicăm pur şi simplu fără să vorbim. Toţi antrenorii pe care i-a avut au încercat să-l ajute cumva, pentru că ştiu că are un potenţial nelimitat. Pentru noi, progresul său poate fi determinant"

Despre jucătorii tineri şi de perspectivă
"Avem atîţia tineri puternici în naţională. Insigne şi Florenzi, Verratti, Destro şi De Sciglio. Sînt 5-6 jucători cu un viitor promiţător care au evoluat la Europeanul Under 21. E nevoie să vedem cît de bine se adaptează şi cît sînt de puternici pentru a-i pune alături de marii fotbalişti, dar e clar că au calităţi"

Despre Buffon
"Nu e greu să vorbesc despre el. E căpitanul, e un exemplu pentru noi toţi, îşi motivează colegii şi îi linişteşte cu o simplă privire. A demonstrat cît de mult iubeşte naţionala, mereu cînd vin jucători noi, el e un exemplu, e suficient să-l priveşte şi să faci ce face el".

Despre Pirlo
"Rămîne un mare campion, un amestec perfect de talent şi inteligenţă. Un campion carismatic, un lider tăcut. El şi Gigi Buffon sînt oamenii care ştiu cum să conducă echipa către victorie, fotbalişti cu mentalitate de învingători".

Prandelli spune că a identificat punctele slabe ale Spaniei, actuala campioană mondială şi europeană şi e gata să le speculeze: "Semifinala din Cupa Confederaţiilor a arătat că spaniolii nu sînt de neînvins şi că au punctele lor slabe. În acel meci am scos în evidenţă acele limite. Acestea fiind spuse, vorbim despre o echipă cu o mare sete de victorie, cu jucători cu o personalitate puternică şi cu nişte calităţi incredibile. Sînt printre cele 3 favorite pentru a cîştiga Mondialul".

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează