INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  BRAZILIA

Dezvăluiri incredibile din Ţara Risipei: e de necrezut în ce vor transforma brazilienii un stadion de 315 de milioane $!

Arena din Manaus, foto: reuters
Arena din Manaus, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 iunie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 14 iunie 2014 12:32

Stadionul din Manaus a costat 315 de milioane de dolari, după un efort gigantic al brazilienilor de a duce materiale de construcţie prin junglele de pe Amazon, în ceea ce mulţi au considerat una dintre cele mai mari risipe de la CM. Acum, s-a aflat în ce se va transforma după doar 4 meciuri disputate

Problemele au fost cu duiumul. Mai întîi stadionul, care abia a fost terminat, pe urmă recondiţionarea infrastructurii oraşului de două milioane de locuitori. Acum, gazonul din Manaus a cedat, iar organizatorii s-au apucat să vopsească iarba, pentru a fi gata de meciul din această seară, Anglia-Italia, ora 01:00.

Într-un oraş care nu are o echipă de fotbal puternică, a devenit din ce în ce mai clar că organizatorii vor trebui să folosească stadionul din Manaus, de 46.000 de locuri, pentru orice altceva în afară de fotbal. Şi i s-a aflat destinaţia: va fi transformat în închisoare!

Stadionul va găzdui doar 4 meciuri de fotbal, partidele Anglia-Italia, Camerun-Croaţia, SUA- Portugalia şi Honduras-Elveţia.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
liderbit
liderbit  •  14 Iunie 2014, 17:36

De ce induceti lumea in eroare? Doar la rating la va ganditi bai jurnalisti de 2 lei? Asta a fost doar o propunere din partea unui oficial local, respinsa apoi la scurt timp. Nici nu se pune problema de asa ceva. De acum inainte o sa citesc doar din presa internationala, nu prostiile pe care le debitati voi aici. Va rog sa-mi scuzati limbajul dar nu mai rezist cand vad asemenea asa-zise stiri.

brancusi
brancusi  •  14 Iunie 2014, 15:26
Postat de zurzu_zurzu pe 14 Iunie 2014, 13:58

Brazilia nu i sub dezvoltata.Are a 5 economie a lumii cu un PIB de 2.200 bilioane dolari...documenteaza te inainte sa deschizi gura..:)

Ce spui tu e corect decat pentru statistici sau naivi.Adevaratul grad de dezvoltare al unei tari este dat de nivelul de trai si civilizatie al celor ce o locuiesc si nu are nimic in comun cu polarizarea sociala inimaginabila de acolo,drum pe care am pasit si noi viguros.Pentru conformitate,tarile scandinave nu intra intr-un astfel de top si sunt insa intre primele ca nivel de dezvoltare si civilizatie.

wardog
wardog  •  14 Iunie 2014, 14:51

Si? o puscarie credeti ca e ieftina? Oricum, mai bine o puscarie decat pasuni pentru capre, cum sunt bazele olimpice din Grecia. Oricum, Brazilia e mare si bogata, n-o sa falimenteze, ca grecii.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează