INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  GERMANIA - ARGENTINA, MÎINE, DE LA 22:00, TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Marile performanţe au întotdeauna un răspuns » Secretul Germaniei la Mondial: o tehnologie de ultimă oră! Cum funcţionează

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 iulie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 12 iulie 2014 20:55

Joachim Low a beneficiat de o tehnologie de ultimă oră la Mondialul din Brazilia, care l-a ajutat să analizeze adversarii şi să ia cele mai bune decizii în pregătirea partidelor.
Brazilienii de la O Globo au dezvăluit în ce constă secretul nemţilor. Tehnologia se numeşte Match Insights, este dezvoltată de compania germană SAP AG, şi este folosită de staff-ul tehnic în pregătirea partidelor şi la antrenamente. Cum funcţionează?

Mai multe camere instalate pe stadion înregistrează mii de date şi informaţii în privinţa fiecărui jucător, poziţionarea pe teren sau viteza. Pe baza acestor informaţii, software-ul produce rapoarte care îi sînt puse la dispoziţie antrenorului Low, dar şi jucătorilor.

Schweinsteiger, Müller, Kroos sau Özil primesc pe telefoane sau pe tablete informaţii despre viitorii adversari: cum se deplasează în teren, cît timp ţin mingea la picior şi alte date în privinţa performanţelor individuale.

Tehnologia Match Insights a fost folosită în premieră la meciul cu Portugalia, din grupe, scor 4-0.

Oliver Bierhoff, directorul sportiv al naţionalei Germaniei, a explicat într-un interviu pentru ESPN cum funcţionează programul:

"Jerome Boateng a întrebat cum se deplasează Cristiano Ronaldo în zona careului. Şi a aflat folosind această tehnologie. Înaintea partidei cu Franţa, am putut vedea că echipa adversă acoperă foarte bine zona centrală, dar lasă spaţii mari pe benzi, care pot fi exploatate.

Aşa am decis tactica din acel meci".

Germania va juca mîine seară finala cu Argentina, de la 22:00, TVR1 şi liveTEXT pe GSP.ro

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
hofer
hofer  •  13 Iulie 2014, 13:26
Postat de bogat pe 12 Iulie 2014, 21:44

Ai uitat sa spui ca germanii se antreneaza cu TRX, mantra apostolilor din presa sportiva romaneasca. Toata lumea evoluata a sportului foloseste analize computerizate exceptie romanii care inca se antreneaza precum pe vremea dacilor.

Clar ! La munte cu ei in cantonament. Se bat cu zapada dupa care asteapta de la ei sa joace fotbal.

hofer
hofer  •  13 Iulie 2014, 13:23

Ceia ce face Hagi este adevarul nu programul SAP care trebuie si el hranit cu date tot de Oameni care se stiu la fotbal nu la golit sticla de vin.

hofer
hofer  •  13 Iulie 2014, 13:16

Ie, no ghine, clar ! Ma intreb de ce au avut probleme cu Algeria ? Domnilor !, fara munca si osteneala nimic nu merge. Dupa metoda Romaneasca "pica para malaiata in gura lu natafleata" nu ajungeau unde au ajuns. La Germani munca incepe de jos de la copii de 6 ani si asa se munceste din greu ani de zile la rand. Daca vreti sa stiti adevarul mergeti la Marcel Raducanu la Dortmund . Atentie!!!!!!!!!!!!! 2014 feiert er mit seiner Dortmunder Fußballschule 20-jähriges Jubiläum. Rund 5000 Talente hat Borussias Ex-Mittelfeldstar Marcel Raducanu (58) seit 1994 ausgebildet. Darunter auch – Mario Götze (20)...​

Vezi toate comentariile (23)
Comentează