INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  BRAZILIA

RÎZI CU NOI :D "Fotbalul e ca şahul, numai că fără zaruri" » Nemţii ştiu să joace, dar sînt varză cînd vorbesc despre fotbal. Top 5 citate

Thomas Muller a marcat 5 goluri la Mondial și are și două pase decisive, foto: reuters
Thomas Muller a marcat 5 goluri la Mondial și are și două pase decisive, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 14 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 14 iulie 2014 14:31

Nemţii au de ce să se bucure. Sînt stăpînii fotbalului mondial pentru a patra oară în istorie. Steagul galben-negru-roşu stîrneşte teamă în fiecare competiţie şi a provocat citate memorabile de-a lungul timpului. Singura problemă a fost atunci cînd nemţii au încercat să vorbească ei despre fotbalul pe care îl practică. :D

Gary Lineker a intrat în foclorul mondial atunci cînd a spus despre fotbal că "este un sport care se joacă 11 contra 11 şi în care nemţii ies întotdeauna învingători". Au urmat variaţii. "Cînd joacă prost, nemţii ajung în finală, iar dacă joacă bine, o şi cîştigă" sau "pe nemţi nu ştii dacă i-ai bătut, decît atunci cînd îi vezi că se urcă în autocar".

Vorbe de înţelepciune cu care orice comentator TV îşi stresează audienţa o dată la 4 ani. Mă rog, în cazul nostru, al europenilor, o dată la doi. Dar ce se întîmplă cînd nemţii iau situaţia în propriile mîini şi vorbesc despre fotbal? Sincer, iese un dezastru. Iată o selecţie de citate, via Der Spiegel:

1. "În fotbal, există o singură posibilitate: victorie, egal sau înfrîngere"

Kaiserul Franz Beckenbaurer a condus o generaţie, însă, în mod sigur, nu ar putea face faţă unui curs de logică de clasele primare.

2. "Cînd omul în negru fluieră finalul, arbitrul nu mai poate schimba nimic"

Perla vine de la "Andy" Brehme, fundaşul care a marcat golul victoriei nemţilor în 1990, în finala CM disputată tot contra Argentinei. Ce a vrut să zică? Hmm, ne gîndim şi poate revenim vreodată cu o explicaţie.

3. "Uneori pierzi, alteori cîştigă ceilalţi"

Otto Rehhagel a condus naţionala Greciei în victoria de la Europenele din 2004. Şi, probabil, alte lucruri foarte bune. Citatul ăsta nu e unul dintre ele.

4. "Scorul e 1-1, dar putea fi şi invers"

Jurnalistul Heribert Fassbender. Tot el a lovit şi următorul citat: "Fotbalul a devenit sportul numărul 1 în Franţa. La fel şi handbalul"

5. "Fotbalul e ca şahul, numai că fără zaruri"

Citatul nostru favorit vine de la Lukas Podolski. Şi-ar pierde din absurditate dacă am lungi prea mult această explicaţie.

Germania a învins Argentina cu 1-0, golul fiind marcat de Gotze. Jucătorul lui Bayern Munchen are doar 22 de ani, îl aşteptăm în faţa microfoanelor. :D :D :D

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
real_madrid_cf
real_madrid_cf  •  15 Iulie 2014, 11:00

Niste cretini sunteti! Ce e mai important sa stai ca marele comentator Ilie sa latri toata ziua in studio la Digi sau sa aduci tarii titluri mondiale,ignorantii pulii avem o tara mai jegoasa ca Somalia si radeti de altii!

plischi
plischi  •  15 Iulie 2014, 08:12

fotbalul e ca viata: uneori pierzi, alteori castiga guvernul.

mihai231
mihai231  •  14 Iulie 2014, 20:57

fratilor o fi asa, dar cum ramane cu faptul ca :nemti au da cei mai mari filosofi din istorie....????

Vezi toate comentariile (20)
Comentează