INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  GERMANIA - ARGENTINA 1-0 D. PREL.

VIDEO Germania, mai mult decît o echipă de fotbal » Povestea impresionantă a legăturii dintre campioana mondială şi localnicii unui orăşel din Brazilia

Articol de GSP - Publicat luni, 14 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 14 iulie 2014 18:48

Succesul din Brazilia al nemţilor nu este întîmplător. Noua campioană a lumii a pregătit turneul final în cel mai profesionist mod, iar duminică seară a cules roadele, învingînd Argentina lui Lionel Messi, scor 1-0 după prelungiri.
După ce au primit trofeul, jucătorii lui Joachim Low au sărbătorit într-un mod inedit, dansînd pe gazon în jurul cupei. De unde vine acest ritual? Totul a început la sfîrşitul lui 2013, cînd nemţii au decis să îşi construiască propria bază sportivă în Brazilia.

Pentru a nu îşi obosi jucătorii, au hotărît să o construiască în Santa Cruz Cabralia din Bahia, loc din care putea ajunge foarte repede la Recife, Fortaleza şi Salvador, oraşele în care urmau să evolueze în grupe. Toată operaţiunea a durat şase luni, iar baza a fost gata cu doar cîteva zile înainte ca jucătorii să ajungă în Brazilia.

Germanii n-au venit cu muncitori din Europa, preferînd să angajeze din Cabralia, creînd astfel 250 de locuri de muncă. În plus, tot ce au ridicat în Brazilia, hotelul, 14 case, centrul de recuperare şi terenul de fotbal, le va rămîne localnicilor, iar în curînd va fi deschisă şi o academie pentru juniori.

Localnicii au petrecut alături de nemţi

Motive suficiente pentru ca jucătorii să aibă parte de o primire călduroasă în Cabralia, unde au fost susţinuţi pe tot parcursul turneului. Mai puţin în semifinale, cînd Germania a întîlnit Brazilia. În rest, Mannschaft-ul s-a simţit ca acasă şi i-a primit pe sud-americani alături de ei. Atunci au învăţat să danseze aşa cum au făcut-o în jurul trofeului. Acela a fost tributul lor pentru Brazilia.

”Cînd nu se antrenau, ei veneau şi vorbeau cu noi în oraş sau pe plajă, ne distram împreună şi erau mereu deschişi cu suporterii. Nu refuzau nici un autograf, nici o poză”, povesteşte un localnic. După ce au umilit Brazilia, 7-1, nemţii n-au trecut la ironii: ”Au fost respectuoşi, s-au bucurat discret. Ne-au îmbărbătat şi ne-au mărturisit că idolii lor sînt legende ale Selecao”.

http://38.media.tumblr.com/9cc4c70f7b91e98f247b47bd01569b6d/tumblr_n8oy8xJZZZ1r4q7qio1_400.gif

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
stalky
stalky  •  15 Iulie 2014, 00:02

''romania era o super-tara cu locuitori extrem de bine dezvoltati si civilizati in perioada interbelica '' Acesta e un cliseu pe care il folosesc unii/Nu crede tot ce auzi.Pune mana pe cartea de istorie,citeste,informeaza-te si nu mai prelua prostiile altora.

qpax
qpax  •  14 Iulie 2014, 22:57

dansul indienilor Chumash ... nice ...:))

alexandru_p
alexandru_p  •  14 Iulie 2014, 22:13
Postat de tardelli pe 14 Iulie 2014, 21:06

Ce emotionant si ce bine s-au comportat nemtii cu localnicii...iti vine sa plangi nu alta.... Desi in trecut au trecut cu tancurile peste Polonia,Cehoslovacia etc Ce ti-e si cu istoria asta ..ieri mare curva ,azi fecioara

ce treaba au jucatorii din perioada actuala cu liderii politici din vremea lui hitler?! doar ca s'au nascut pe aceleasi meleaguri reprezinta ceva? cu siguranta nu. si romania era o super-tara cu locuitori extrem de bine dezvoltati si civilizati in perioada interbelica si acum sunt 80% cocalari si 15% comunisti care'l regreta pe ceausescu! lucrurile se schimba si istoria nu trebuie sa ii afecteze pe cei prezenti. ei n'au nicio vina ca s'au nascut in germania. mai mult, o parte dintre ei nici macar nu au prins vreodata germania impartita in est si vest!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează