INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CALIFICARE

Australia - Honduras 3-1 » Hat-trick-ul lui Jedinak îi duce pe "canguri" la CM 2018 din Rusia

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2017 22:33

Echipa națională de fotbal a Australiei s-a calificat, miercuri, la Campionatul Mondial de anul viitor care va avea loc în Rusia.

Formația antrenată de Ange Postecoglou a obținut biletele după ce a câștigat pe teren propriu returul barajului de calificare la CM 2018, în fața celor de la Honduras scor 3-1 (VIDEO DE LA MECI). În tur, cele două selecționate terminaseră la egalitate scor 0-0.

După o primă repriză în care nu s-a marcat niciun gol, gazdele au deschis repede scorul, Mile Jedinak tranformând impecabil o lovitură liberă în minutul 53. Tot Jedinak a dublat avantajul australienilor în minutul 72, după ce a executat penalty-ul acordat ca urmare a hențului făcut în careu de mijlocașul advers, Bryan Acosta, pentru ca același jucător să marcheze al treilea gol în minutul 85 tot în urma unui lovituri de "pedeapsă", după ce a fost faultat în careu.

Golul de onoare al oaspeților, la care fostul jucător al lui FC Vaslui, Carlo Costly, a fost doar rezervă, a fost reușit fundașul Alberth Elis în urma unui corner.

Prin această victorie, Australia devine a 31-a echipă calificată la Campionatul Mondial din Rusia, reușind totodată a patra calificare consecutivă la această competiție.

4 prezențela CM are Australia, cangurii participând până acum la edițiile din 1974, 2006, 2010, 2014 al celei mai importante competiții de fotbal la nivel de echipe naționale

Surse:  skynews.com.aubleacherreport.comtheguardian.com

Fii parte din redacția noastră! Participă la Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează