INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  OLANDA

Cuplu De Boer - Van Gaal? Federația olandeză l-ar favoriza pe fostul antrenor al Ajaxului și trage de Van Gaal să accepte postul de consilier

Articol de - Publicat marti, 28 martie 2017 00:00

Pentru amicalul cu Italia, de diseară, olandezii au rezolvat problema selecționerului.

Locul demisului Danny Blind va fi luat de antrenorul reprezentativei Under 21, Fred Grim. Dar pe termen lung, Federația (KNVB) se gândește tot mai apăsat la Frank de Boer, deși mulți oameni din fotbalul batav îl vor înapoi pe Louis van Gaal.

"N-are poftă de portocale"

Argumente pro De Boer? Dintre tehnicienii vehiculați, între care Ronald Koeman (Everton), Cocu (Eindhoven) și Van Bronckhorst (Feyenoord), el e singurul liber de contract. Și cunoaște foarte bine situația și la națională, și la cluburi, după ce i-a fost asistent lui Van Marwijk la CM 2010, pentru ca apoi să câștige 4 titluri cu Ajax între 2010 și 2016. Iar Koeman a transmis deja, prin intermediul ziarului De Telegraaf, că "nu-i e poftă de portocale".

"Mână de fier"

Fostul internațional Pierre van Hooijdonk, în schimb, insistă pentru Van Gaal: "Acești jucători, unii foarte cruzi, au nevoie de o mână de fier. Van Gaal e autoritar și știe să lucreze cu tinerii". Fostul antrenor al Ajax-ului, Co Adriaanse, și Wijnaldum (Liverpool) îi împărtășesc părerea, dar KNVB i-a rezervat fostului selecționer, retras un an din circuit, altă funcție: consilier.

4e locul pe care-l ocupă Olanda în grupa A a preliminariilor CM 2018, cu două eșecuri și un egal în 5 partide

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează