INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  DANEMARCA

Dacă vin danezii, apare Cornelius! Vârful Copenhagăi revine în România. Echipa probabilă a danezilor

Chiricheș s-a agățat de Cornelius în toamna lui 2012, pe Național Arena, împiedicându-l să ajungă în situații periculoase
Chiricheș s-a agățat de Cornelius în toamna lui 2012, pe Național Arena, împiedicându-l să ajungă în situații periculoase

Articol de - Publicat vineri, 24 martie 2017 00:00

Vârful lui FC Copenhaga ar putea fi titular, în absența lui Dolberg. Cornelius n-a înscris în fața lui Chiricheș, când a jucat contra Stelei, dar l-a făcut praf pe Săpunaru, la 3-0 cu Astra.

Danezii plănuiau un duet ofensiv de mare impact duminică, la Cluj, cu Jørgensen și Dolberg, golgeterii lui Feyenoord și Ajax. Însă accidentările celor mai în formă atacanți, ambii acuzând dureri la aductori, l-au obligat pe selecționer să regândească strategia.

Mai ales că Dolberg a părăsit deja lotul scandinav, fără să se antreneze nici măcar o dată. Iar Jørgensen nu va fi nici el sută la sută refăcut după leziunea suferită duminică.

4-3-3, ca împotriva kazahilor?

"Putem juca și cu două vârfuri, dar și într-o avangardă de trei", a anunțat Åge Hareide. Care ar putea trece la un 4-3-3 identic cu cel folosit pe 11 noiembrie, la 4-1 împotriva Kazahstanului. Atunci, vârf a fost Andreas Cornelius. Iar jucătorul lui FC Copenhaga poate fi titular și acum. Și e cunoscut de "tricolori". L-au întâlnit în ultima vreme și cu Steaua, și cu Astra.

În toamna lui 2012, Chiricheș l-a avut de două ori adversar, în grupele Europa League. Steaua s-a impus, 1-0 acasă și 1-1 în deplasare, Cornelius nereușind să puncteze. Nici el, nici Jørgensen.
Săpunaru nu l-a "deraiat" nici împingându-l!

În acest sezon, FC Copenhaga a trecut ca un tren peste Astra, în turul 3 preliminar al Ligii: 1-1 și 3-0. Cornelius a marcat două goluri în retur, a doua oară chiar după un duel direct cu Săpunaru.

La o lovitură de colț, fundașul l-a împins în careu pe scandinav, venit lansat, dar atacantul n-a căzut. Scăpat de Săpunaru, a sărit deasupra tuturor și a reluat mingea imparabil cu capul. Era 3-0 la pauză.

Duminică, Săpunaru nu-l va mai putea pierde din ochi pe Cornelius. La fazele fixe, nordicul e foarte bun.

Intră Braithwaite?

După ce Dolberg s-a întors acasă, selecționerul Hareide l-a chemat pe Ingvartsen, golgeterul "naționalei" U21 (8 reușite în 8 meciuri). Dar e puțin probabil ca acesta să evolueze acum. După cum s-au pregătit danezii la München, va fi titularizat probabil Braithwaite. În sistem 4-3-3, jucătorul lui Toulouse poate fi și aripă dreaptă, și aripă stângă.

Jørgensen, separat

Dintre cei doi danezi sosiți la lot deja accidentați, doar Nicolai Jørgensen a rămas în cantonamentul din Germania. Însă nici atacantul lui Feyenoord nu se simte prea bine. Jørgensen a reluat pregătirea, dar numai separat. Alergare ușoară și câteva exerciții de stretching.

"Românii sunt tari pe contre"

La conferința de ieri, selecționerul Hareide le-a spus jurnaliștilor danezi că "va fi sigur o luptă dură și echilibrată. Românii sunt tari pe contre. Trebuie să facem un presing foarte bun și să nu lăsăm spații în zona centrală". Potrivit presei nordice, Hareide s-a decis dacă va apela la o defensivă în 4 sau în 3, dar o va anunța numai cu o oră înaintea partidei.

"Ne concentrăm doar pe 3 puncte"

Căpitanul Simon Kjær știe că "această bătălie din România e crucială. Trebuie să câștigăm. Și avem toate șansele". Fundașul lui Fenerbahce n-a uitat acel 0-1 cu Muntenegru, la Copenhaga: "Am văzut statistica, am avut 75 la sută posesie și cele mai mari ocazii. E un meci pe care-l câștigi de 9 ori din 10 încercări. Dar în toamnă am pierdut și ne-am pus singuri sub presiune. Nu e ușor să joci în România. Totuși, ne concentrăm numai pe 3 puncte. Victorie".

"11" danezi pentru Cluj
Schmeichel - Ankersen, Kjær, Christensen, Durmisi - Kvist, Delaney, Eriksen - Braithwaite, Cornelius, N. Jørgensen

4posibili titulari ai danezilor duminică au jucat împotriva Astrei, la 1-1 și 3-0 în turul 3 preliminar al Ligii: Cornelius, Delaney, Kvist și Ankersen

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
141187519735083
Bugwald Bugwald  •  24 Martie 2017, 10:43

di cauza unor asemenea articole nu se schimba mentalitatea in tara numai can- can-uri si scandaluri va place....... Pacat mare pacat

blatistu49
blatistu49  •  24 Martie 2017, 09:27

Chiri e varza joaca la Napoli doar in meciuri usoare si f importanta in rest varza depasit tinut de impresarul italian in lot la numar

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close