INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  DANEMARCA - IRLANDA 0-0

Danezii se plâng după remiza cu Irlanda și acuză: "Irlandezii joacă primitiv, iar gazonul nostru catastrofal i-a ajutat. Fotbalul de top aici e interzis"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 12 noiembrie 2017 10:00

Kasper Schmeichel, goalkeeper-ul Danemarcei, a fost cel mai supărat după egalul cu Irlanda din Parken, 0-0: "Sunt incredibil de dezamăgit. Parcă eram în a patra ligă engleză"

La Copenhaga, oricât au vrut danezii să joace, le-a fost imposibil. Pe un teren foarte prost, moale, alunecos, s-au lovit de zidul cetății irlandezilor, veniți în Parken doar să se apere și să lupte ca într-un meci de rugby, cu grămezi și mingi de urmărire.

"Intrați pe teren și încercați măcar să stați în picioare!"

"Adversarii joacă primitiv, iar gazonul nostru catastrofal i-a ajutat. E frustrant. Noi vrem să punem mingea jos, însă jos nu se putea face nimic", a protestat Bjelland, un stoper, în timp ce portarul Schmeichel le-a cerut socoteală oficialilor din federație:

"Sunt incredibil de dezamăgit. Parcă eram în a patra ligă engleză. E enervant că nu ni se oferă o suprafață de joc adevărată. Fotbalul de top pe această iarbă e interzis, aici nu se poate pasa dintr-o atingere ca să accelerezi".

La rândul lui, selecționerul Hareide le-a spus jurnaliștilor nordici: "Intrați pe teren și încercați măcar să stați în picioare, nu doar să controlați mingea! În asemenea condiții, și cu un bloc în fața noastră, era foarte dificil să strecurăm balonul între linii. Riscam prea mult să pierdem posesia și, pe contraatac, irlandezii ar fi putut înscrie. Nu ne permiteam să primim gol acasă. Ne-am schimbat planurile, am fost obligați să jucăm la siguranță".

"Va fi 2-0 pentru noi și ne vom califica"

Vikingii își fac planuri mari pentru retur. "Am auzit că, la Dublin, gazonul e foarte bun, așa că vom combina mai mult în Irlanda. Dacă nu la noi, atunci la ei", s-a amuzat Bendtner, care are deja scenariul de marți: "Vom deschide scorul, rivalii vor ieși la joc biciuiți de propriii fani, va fi 2-0 pentru noi și ne vom califica".

"Degeaba îi acuzăm pe irlandezi. Nu-i putem învinovăți. Ei joacă ce știu, cu calitățile lor. De noi depindea să marcăm și nu am reușit"
Kasper Schmeichel, portar Danemarca

"Știam de la antrenamentul de vineri că terenul e foarte prost și că aspectul fizic va conta cel mai mult în acest prim meci cu irlandezii"
"Eu nu arăt cu degetul pe nimeni. Suntem în noiembrie și e greu să ai un gazon bun în Nordul Europei. Doar dacă e hibrid, ceea ce noi nu avem"
Åge Hareide, selecționer Danemarca

"Danezii sigur vor marca, așa că nouă ne trebuie două goluri"

Martin O'Neill simte că va fi mai dificil la Dublin după acest 0-0. "Danezii sigur vor marca, așa că nouă ne trebuie două goluri acasă. Aștept mai multă creativitate în jocul nostru la retur", a declarat selecționerul Irlandei, surprins că nu au fost cartonașe galbene în Parken: "E remarcabil! Și foarte bine că s-a întâmplat astfel, pentru că nu avem suspendați

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  12 Noiembrie 2017, 13:20

...oricum nu sunteti instare sa jucati fotbal de top ...

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  12 Noiembrie 2017, 10:48

...si altii dau vina pe gazon ...sa joace la noi ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează