INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ROMÂNIA - DANEMARCA

Daum nu dezarmează după semieșecul cu Danemarca: "Nu e cazul să renunţăm! O victorie poate schimba totul"

Articol de GSP - Publicat luni, 27 martie 2017 00:00

Dezamăgit că România a pierdut iar două puncte acasă, şi cu Danemarca, fără să înscrie, Daum spune totuşi că "nu e totul pierdut, o victorie poate schimba totul".

Selecţionerul părea copleşit aseară, după al patrulea meci consecutiv în care România, sub comanda sa, nu reuşeşte să marcheze. Încearcă să explice: "Noi am pregătit meciul să învingem, jucătorii au fost conectaţi să câştigăm trei puncte, dar am luat numai unul. Am avut o primă repriză bună, ne-am creat ocazii, am fi avut nevoie şi de puţin noroc. Singura problemă în această primă repriză a fost că nu am marcat".

 A recunoscut că în repriza a doua ritmul a fost mult mai slab. "Cred că am avut doar o ocazie şi jumătate în partea secundă. Trebuie să lucrăm la mentalitate, jucătorii să înţeleagă că trebuie să fie conectaţi total, nu doar 60 sau 80 de minute, ci 90 de minute, până la capăt. De aceea, repriza a doua i-a aparţinut Danemarcei!", a mai spus selecţionerul.

"O victorie poate schimba tot"

Daum spune că mai crede totuşi în calificare. Argumentează că "dacă ne uităm pe clasament, observăm că trei-patru echipe sunt foarte aproape şi, practic, o victorie, poate să schimbe totul. Totul e încă posibil. Nu e cazul să renunţăm!". "Trebuie să devenim mai puternici, să fim capabili de o surpriză. Poate că acum pare că nu mai avem şanse, dar eu spun că se poate să revenim", afirmă selecţionerul, gândindu-se deja la următoarea partidă, cea din deplasare, cu Polonia.

Iniţial, tehnicianul s-a ferit să-l acuze pe Keşeru pentru lipsa de aplomb în faţa porţii daneze: "Ne-am creat ocazii. Formula de start a mers bine, sistemul de joc a funcţionat. Keşeru a avut câteva oportunităţi în prima parte, Chipciu a jucat şi el foarte bine ofensiv. Am încercat. Este o dezamăgire. Nu avem un atacant care să ne garanteze goluri. Dar poate că, odată cu revenirile lui Stancu şi Florin Andone, vom avea mai multe variante pentru atac şi poate vom reuşi să obţinem ceea ce aşteaptă toată lumea, victoria".

"Am aproape 1.000 de meciuri oficiale în carieră. Dacă mă uit în urmă, am avut şi 12 victorii la rând, dar şi 5 înfrângeri consecutive, când eram la Koln. Un antrenor nu poate câştiga mereu, nici Lucescu, nici Guardiola"
Christoph Daum, selecţioner România

"Principiul meu este că trebuie să rămânem în picioare ori de câte ori cădem. Şansele noastre la locul doi sunt de 50%. Eu cred că putem termina pe locul doi această grupă"
Christoph Daum, selecţioner România

70de ani au trecut de când România nu a mai avut patru partide consecutive fără gol marcat, din perioada 1947-1948

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
108992139590592
DM Bob  •  27 Martie 2017, 11:45

Alta mazgaleala pe gazon!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează