INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CM 1998

Dezvăluiri șocante ale lui Platini! Tragerea la sorți pentru CM 1998 ar fi fost trucată: "Credeți că alții nu au procedat la fel?"

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat sambata, 19 mai 2018 14:26

Fostul președinte al UEFA, francezul Michel Platini, a dezvăluit un tertip folosit de oficialii francezi la Cupa Mondială din 1998, pentru a evita Brazilia până în finală.

O finală Franța- Brazilia reprezenta visul oricărui pasionat al fotbalului din Hexagon la acea vreme, iar acest lucru s-a putut întâmpla doar după o schemă bine pusă la punct la tragerea la sorți, a dezvăluit Platini, cel care este suspendat în acest moment pentru patru ani din orice activitate ce are legătură cu fotbalul.

Trucul ales de reprezentanții ”cocoșilor galici” a fost repartizarea celor două naționale în grupe apropiate. Astfel, francezii, aflați în Grupa C și brazilienii, trimiși în Grupa A, nu se puteau întâlni pe parcursul fazelor eliminatorii, până în finala de la Saint-Denis.

”Doar nu ne-am chinuit șase ani să organizăm Cupa Mondială pentru a nu ne putea ajuta și naționala prin câteva stratageme, nu? Credeți că alții nu au procedat la fel?”, a fost declarația lui Platini, care pune la îndoială corectidiunea tragerilor la sorți de la turneele finale.

La acea ediție a CM, Franța a reușit să-și adjudece primul și singurul trofeu ”Jules Rimet” din palmares, după victoria categorică din finală împotriva Braziliei, cu scorul de 3-0.

Pe parcursul turneului, ”cocoșii galici” au obținut maximum de puncte într-o grupă din care au mai făcut parte Danemarca, Africa de Sud și Arabia Saudită.

Victoriile din optimile de finală contra Paraguay-ului, după golul de aur al lui Blanc, Italiei, în sferturi (4-3 la penalty-uri) și Croației (scor 2-1) în semifinale i-au permis reprezentativei din Hexagon să dispute mult dorita finală contra sud-americanilor.

De cealaltă parte, Brazilia a obținut șase puncte din grupa cu Norvegia, Maroc și Scoția, iar mai apoi a trecut de Chile (4-1), Danemarca (3-2) și Olanda (1-1 și 4-2 la loviturile de pedeapsă).

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
cris210
cris210  •  19 Mai 2018, 16:11

poate verificați ce avantaje economice a primit Brazilia atunci (de la cine oare?)... restul e cancan.

z3tis
z3tis  •  19 Mai 2018, 15:49

“Trofeul Jules Rimet”...cam la asta se limiteaza cunostintele voastre despre fotbal. O fituica de scandal colorata a ajuns gazeta...ati behecalizat-o! Oare nea Vanea nu se rasuceste in mormant?! Ati ramas in 1970...clar

maistor_kokir
maistor_kokir  •  19 Mai 2018, 15:34

nu cred ca tragerea la sorti a fost problema, ci cat de usor le-a fost francezilor sa bata brazilia in finala , cu paraguay,italia sau croatia au avut emotii mult mai mari ...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează