INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  PANAMA

EXCLUSIV Un român a contribuit la ascensiunea naționalei statului Panama: ”M-au sunat și ne-am bucurat împreună”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 11 octombrie 2017 18:47

Panama a obținut o calificare istorică la Campionatul Mondial de anul viitor, dinamovistul Jaime Penedo fiind titular și lider al prezențelor la echipa sa reprezentativă.

Formația din America Centrală a fost pregătită de Mihai Stoichiță în 2001, iar actualul șef al Comisiei Tehnice a FRF a rămas în relații strânse cu șefii de acolo.

"Să vă spun că m-au sunat secretarul general și președintele federației și ne-am bucurat împreună de acest succes istoric? Este o mare realizare, e ceva extraordinar pentru Panama, pentru fotbalul de acolo, pentru țară și oameni, am tot ținut legătura cu ei în ultima vreme și eram supărați de faptul că au pierdut cu 4-0 în week-end.

Mă durea și pe mine sufletul, dar acum au realizat o surpriză imensă, poate cea mai mare din preliminarii și vor fi la Mondial. Chiar îmi spunea președintele de acolo că proiectul dezvoltării fotbalului panamez a început de când am fost eu în Panama", a mărturisit Stoichiță pentru GSP.RO.

Stoichiță spune că în Panama este zi de sărbătoare națională astăzi: "Toată lumea e înnebunită de bucurie. Fotbalul de acolo s-au transformat foarte mult față de perioada în care am fost eu selecționer. Pe atunci erau amatori, acum au crescut mult, drept dovadă performanța istorică făcută. Oamenii sunt calzi în Panama, merită să trăiească aceste momente cu entuziasm și cu fericire".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
1631305580242606
Marian Cristian Oprea  •  12 Octombrie 2017, 11:42

E bătrân omul...la bătrânețe o mai razna din când în cand

ge0x
ge0x  •  12 Octombrie 2017, 06:27

Clar Stoichita a pus fotbalul panamez pe picioare..asta de cand are un loc de munca la FRF , mai are putin si spune ca el a inventat apa si sapunul.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  11 Octombrie 2017, 20:43

Panama la mondiale si Romania numare 20 de ani de absenta. bine tu Stoichita !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează