INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  PRELIMINARII CM 2018

Grecii au cerut scuze pentru gesturile rasiste ale fanilor » UEFA anunță sancțiuni dure

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 15 noiembrie 2016 09:04

Meciul din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018 Grecia- Bosnia, scor 1-1, disputat duminică, a fost umbrit de incidentele grave ce au avut loc în tribune.

Fanii eleni au afișat un banner rasist, în care glorificau atrocitățile de la Srebrenica, când 8.000 de bosniaci, majoritatea musulmani, au fost uciși de simpatizanții sârbilor.

Răspunsul bosniacilor nu a întârziat să apără, aruncând torțe în teren după golul lui Pjanici, arbitrul fiind nevoit să oprească meciul câteva minute.

Federaţia Elenă a cerut scuze omologilor din Bosnia, într-o scrisoare în care a catalogat incidentul drept "inacceptabil" și a condamnat bannerul cu "conţinut fascist".

În urma incidentelor, ambele echipe riscă să joace următoarele meciuri din preliminarii cu porțile închise, oficialii UEFA arătând toleranță zero față de astfel de incidente

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close