INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  TRAGERE LA SORȚI CM 2018

Grupele Campionatului Mondial 2018 din Rusia! Gazdele au cea mai ușoară grupă + Gest ȘOCANT al lui Maradona!

Foto: Reuters +19   FOTO
Foto: Reuters

Articol de , - Publicat vineri, 01 decembrie 2017 18:01

Argentina lui Messi e singura favorită care a căzut într-o serie mai dificilă, cu Islanda, Croația și Nigeria. Rusia lui Putin a fost protejată, primind cadou o grupă accesibilă, cu Arabia Saudită, Egipt și Uruguay. Echipa-gazdă va deschide turneul în fața saudiților, pe 14 iunie.

E 1 decembrie, e frig și ninge la Moscova. La Kremlin, președintele rus deschide Mondialul. Putin pășește apăsat pe scenă, glumește cu Infantino, dar zâmbetul său e înghețat. Trece la microfon și îi face semn energic, de șef, oficialului FIFA. Ca și cum i-ar fi spus: "Pune-ți căștile, altfel n-o să înțelegi nimic!".

Turneu lansat din cosmos

A vorbit în rusă, discursul era știut, traducerea pregătită. Nimic lăsat la voia întâmplării, nimic spontan. Cuvinte pompoase: "Va fi o competiție de excepție. Vor fi amintiri extraordinare. Vor fi momente de istorie. Știm cum să ne întâmpinăm oaspeții. Ei vor fi prietenii noștri".

Și răspunsul liderului FIFA, așteptat, lăudând gazdele: "Sunt convins că acest turneu din Rusia va fi cel mai bun din istorie". Tresari doar când se lansează oficial ceremonia. Start dat de astronauții de pe Stația Spațială Internațională.

Neamțul Klose, campion mondial și golgeter all-time CM (16 reușite), aduce trofeul și apar eroii vremurilor trecute. Se zvonea că marele Diego nu mai vine, din cauza durerilor de umăr, dar el e acolo, complet în negru și cu papion galben. Șocant, nu i se pupă mâna, el face acest gest. Apoi, se alătură celor care au cucerit cândva lumea. Ei realizează tragerea la sorți.

Lineker, spre Diego: "Mâini de talent"

Ei încălzesc bilele. Englezul Banks (1966), argentinianul Maradona (1986), brazilianul Cafu (1994, 2002), francezul Blanc (1998), italianul Cannavaro (2006) și spaniolul Puyol (2010). Plus alte două nume mari, uruguayanul Forlan și Nikita Simonian, fost jucător URSS, în vârstă de 91 de ani. Toți sunt dirijați de Gary Lineker, o legendă în atacul Angliei anilor '80-'90, asistat de jurnalista rusă Maria Komandnaia.

Lineker îl tachinează pe Butoiașul Atomic: "Mâinile tale întotdeauna au avut un talent special". Insularul nu poate nici uita, nici ierta acea "Mână a lui Dumnezeu", la CM 1986... Și începe tragerea, cu inimitabilul Pelé în public.

Doar Sampaoli e puțin îngrijorat

Totul se derulează pe repede înainte. În 30 de minute, ceremonia se încheie. Se cunosc toate cele 8 serii, însă niciuna nu sperie. Nu există grupa morții. Doar Sampaoli, selecționerul Argentinei, e puțin îngrijorat. Dintre favoriți, albiceleștii par singurii cu adversari mai dificili.

Nu extraordinari, dar dificili: Islanda, Croația și Nigeria. "Pumele" s-au întâlnit de șase ori la Mondial cu "vulturii verzi" africani, în cinci rânduri în prima fază a competiției. Brazilienii sunt mai liniștiți, cu Elveția, Costa Rica și Serbia.

Cea mai slabă grupă: a Rusiei

Rușii, ca majoritatea gazdelor de Mondial, au cei mai accesibili rivali. Uruguayul le poate face probleme, nu și Egiptul și Arabia Saudită. Pe hârtie, cel puțin. Cea mai slabă grupă, având ca medie locul 45 în ierarhia FIFA. Cea mai puternică, potrivit aceluiași top, ar fi C, cu Franța, Danemarca, Peru și Australia (17,75 media pozițiilor).

Cine câștigă derbyul iberic?

Mai e o grupă interesantă. Spaniolii și lusitanii vor trece de Maroc și Iran, însă e important locul. Unu sau doi. Câștigătorii derbyului iberic ar putea întâlni ulterior, spre finală, Rusia, Argentina și Germania. Învinșii vor înfrunta Uruguay, Franța și Brazilia. Și pare mai dificil.

GRUPELE CAMPIONATULUI MONDIAL 2018

Grupa A: Rusia, Arabia Saudită, Egipt, Uruguay

Etapa 1
Rusia - Arabia Saudită
Egipt - Uruguay

Grupa B: Portugalia, Spania, Maroc, Iran

Etapa 1
Portugalia - Spania
Maroc - Iran

Grupa C: Franța, Australia, Peru, Danemarca

Etapa 1
Franţa - Australia
Peru - Danemarca

Grupa D: Argentina, Islanda, Croația, Nigeria

Etapa 1
Argentina - Islanda
Croaţia - Nigeria

Grupa E: Brazilia, Elveția, Costa Rica, Serbia

Etapa 1
Brazilia - Elveţia
Costa Rica - Serbia

Grupa F: Germania, Mexic, Suedia, Coreea

Etapa 1
Germania - Mexic
Suedia - Coreea de Sud

Grupa G: Belgia, Panama, Tunisia, Anglia

Etapa 1
Belgia - Panama
Tunisia - Anglia

Grupa H: Polonia, Senegal, Columbia, Japonia

Etapa 1
Polonia - Senegal
Columbia - Japonia

Maradona: "Cred că grupa Argentinei e accesibilă, dar are adversare puternice".

Puyol: "Grupa Spaniei e una bună. Primul meci împotriva Portugaliei va fi foarte important"

Ceremonia liveTEXT

ora 17:15 - Miroslav Klose a adus trofeul Cupei Mondiale pe scenă pentru a o prezenta.

Klose
Foto: Reuters

ora 17:00 - Vladimir Putin a avut un discurs de aproximativ 5 minute în care a asigurat naționalele prezente de faptul că turneul din Rusia va reprezenta un spectacol total.

ora 16:50 - Diego Armando Maradona a șocat audiența în momentul în care a luat mâna unui rus din sală și i-a pupat-o! Alte imagini dinaintea festivității îl arată pe Maradona alături de Pele.

maradona
Foto: Reuters

Ei au ales grupele

Gordon Banks (Anglia)
Cafu (Brazilia)
Carles Puyol (Spania)
Fabio Cannavaro (Italia)
Laurent Blanc (Franța)
Diego Forlan (Uruguay)
Nikita Simonian (Rusia)
Diego Maradona (Argentina)

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (87)
dubluv
dubluv  •  02 Decembrie 2017, 11:02
Postat de Daniel Irimescu pe 01 Decembrie 2017, 23:10

Anul 2018. Romania NIMIC . Dinamo NIMIC .Deci nimicul. Intr-o zi o sa va aduceti aminte de ce v-am spus eu in legatura cu perioada nationalistilor de dinainte de 90'. In rest Da. Specialisti, analisti, comentori , fost fotbalisti, actuali, fosti antrenori , actuali, televiziuni peste televiziuni transmitin in HD, Dolby surrounding , aia, aia .

Nu a trecut nici macar o zi si deja nimeni nu isi mai aminteste de tine.

ucluj2011
ucluj2011  •  02 Decembrie 2017, 10:17
Postat de liviuemil pe 01 Decembrie 2017, 21:58

Rusii au aranjat intotdeauna istoria lumii. de asta i-mi "plac" atit de mult. Luai-ar naiba!!!!

Nu aș fi crezut că voi spune vreodată așa ceva , dar de CEVA vreme încoace , mie ca și MUUUULTOR (ca să nu spun majorității) altor români și Est și Central Europeni (ba chiar și multor... multor occidentai) , îmi plac mai mult Rusia (mă refer la politica lor) decît Occidentul , pentru că vestul de ceva vreme încoace este MULT mai șulfă , mult mai hoț , mult mai mincinos , mult mai hrăpăreț , mult mai ipocrit (o DAAAAA IPOCRIT CU MAJUSCULE) , mult... muuuult... MUUUULT... mai FĂRĂ valori morale , ca să nu mai pomenim de latura politică și înclinația acestui Occident către pericolul numărul UNU pentru Planeta Pămînt de la facere și pînă în zilele noastre , adică Globalizarea , Corectitudinea Politică (cea mai grețoasă formă de cenzură... MULT mai periculoasă pentru o societate , pentru democrație , pentru dreptul la exprimare decît ceea ce făceau comuniștii) , aceste elite politice și financiare (Soros este doar vîrful aisbergului) de care pomenea și Donald Trump. Deci... DA: NOROC CĂ mai există o Rusia... o China... o Coreea de Sud... o Japonia... că altfel am avea un HAOS TOTAL pe Pămînt adică EXACT ceea ce vor aceste "elite" care vor să nenorocească IDENTITATEA individului și a țărilor și popoarelor și vor să amestece negru cu alb și creștin cu musulman , totul sub umbrela grețoasei ipocrizii a Globalizării care nu este decît reducerea individului la NIMIC. Mă opresc că dacă CHIAR ÎNCEP... nu mai termin nici pînă la Anul Nou.

hristac
hristac  •  02 Decembrie 2017, 08:20

da , intepaturi ieftine ! hai sa vedem ce va fi !!

Vezi toate comentariile (87)
Comentează