INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  PRELIMINARII

"Il Luce", făcut praf de presa din Turcia după eșecul cu Ucraina: "Turcia și Lucescu sunt un fiasco"

Lucescu ar câștiga la naționala Turciei 3,5 milioane de euro pe an - a aflat cotidianul Fotospor // FOTO: Reuters
Lucescu ar câștiga la naționala Turciei 3,5 milioane de euro pe an - a aflat cotidianul Fotospor // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 04 septembrie 2017 09:14

Jurnaliștii de la Fanatik au dat verdictul. Critică selecția și alegerile făcute de selecționerul naționalei Semilunii cu Ucraina, meci pierdut de Turcia cu 0-2. 

Mircea Lucescu are viață grea cu jurnaliștii turci. În timp ce el încearcă să găsească un pic de liniște pentru a pregăti meciul de diseară cu liderul grupei, Croația, presa de la Istanbul îl toacă mărunt. După 0-2 în Ucraina, editorialiștii cotidianului Fanatik au dat deja verdictul: " Turcia și Lucescu sunt un fiasco".

"N-avem nicio șansă"

Mehmet Demirkol crede că "naționalei noastre îi trebuie o linie de mijloc mai dinamică. Cu aceea de la Harkov n-avem nicio șansă". Iar colegul Cem Saydar consideră că Luce a greșit complet selecția:

"Nu e înțelept să te uiți la picioarele unor jucători considerați speciali". Aluzie la faptul că tehnicianul român a reactivat câțiva veterani, mizând pe motivația lor în condițiile în care "pentru unii dintre ei ar putea fi ultima șansă de a evolua la un Mondial".

"Lipsește calitatea"

Dar cel mai mult îi deranjează pe jurnaliștii turci faptul că Lucescu a motivat eșecul de la Harkov și prin prisma faptului că "Ucraina s-a bazat pe jucători de la Dinamo Kiev și Șahtior, care evoluează regulat. Iar eu a trebuit să aduc fotbaliști de la 15 echipe, din din cauza numărului mare de străini din Superlig".

Același Fanatik i-a răspuns că "problema nu sunt străinii, ci lipsa de manageri, antrenori și jucători de calitate din Turcia". Iar Fotomac i-a demonsrat că nu e adevărat ce susține: "Titularii lui Șevcenko au provenit de la șase echipe și la cluburi au jucat în medie câte 76 de minute. Ai noștri, câte 78 de minute. Și încă ceva. El să nu uite că la Șahtior și la Zenit a avut întotdeauna mulți jucători străini".

"Știam strategia ucrainenilor și am lucrat mult la antrenament ca s-o contracarăm. Dar pe teren am fost spectatori. Vreau să văd altă atitudine cu Croația. Jucătorii trebuie să se ajute mai mult unul pe altul"
Mircea Lucescu, selecționer Turcia

6 schimbări
va face Lucescu în primul unsprezece, la meciul cu Croația, potrivit cotidianului Fanatik

15 jucători străinia avut Lucescu, în medie, la Șahtior (2004-2016) și la Zenit (2016-2017)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
887888274661367
Pompiliu Bota  •  04 Septembrie 2017, 13:08

Cam tarziu v-ati prins !

steaua1986forever
steaua1986forever  •  04 Septembrie 2017, 11:06

1. "Spania nu are jucatori de calitate pentru ca in La liga sunt prea multi straini. Uitati-va si voi, Messi si Ronaldo nu sunt spanioli" - Lucescu antrenand echipa Spaniei, dupa un esec. 2. Uitati-va si voi, in Africa sunt zero accidente de tramvai. Daca in Africa e asa, aici, unde e Europa, de ce sunt atatia accidentati an de an de catre tramvaie? 3. Lista poate continua...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează