INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  PRELIMINARII CM 2018

liveTEXT+VIDEO Danemarca zdrobește Polonia și ne lasă de doi bani speranțe pentru calificare » Clasamentul actualizat al grupei

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de , - Publicat vineri, 01 septembrie 2017 17:03

Danemarca a zdrobit Polonia, scor 4-0, în timp ce Muntenegru s-a impus la pas în deplasarea din Kazahstan, scor 3-0. 

Vikingii s-au răzbunat pentru eșecul de la Varșovia. A fost 7-1 la șuturi pe poartă aseară! Eriksen a dat un gol, două assisturi, provocând și golul de 3-0.

Pe 26 martie, la Cluj, am văzut doar replici palide ale danezilor. Prudenți, temători, păreau că și-au uitat acasă toate armele de atac. Aseară, selecționerul lor, Åge Hareide, a făcut cinci schimbări în prima echipă față de acel meci.

Dintr-o dată, i-am văzut pe adevărații vikingi. Duri, agresivi, cu presing sufocant și joc vertical. Și având un playmaker rafinat, inteligent și eficient. Eriksen. Cu el dirijor, le-a fost ușor roș-albilor să-și ia revanșa pentru înfrângerea de la Varșovia, 2-3 pe 8 octombrie 2016. Ce răzbunare!

Eriksen a lansat recitalul danez aseară. O centrare elegantă din corner, Delaney a plutit peste linia defensivă adversă, marcând cu capul. 1-0 (15). Același Eriksen l-a deposedat pe Glik chiar la marginea careului oaspeților și i-a oferit cadoul perfect lui Cornelius: 2-0 (42). După o oră, scorul a luat proporții. Tot Eriksen a trimis înșelător în careul mic, Fabiański a respins greșit, în față, iar Jørgensen l-a taxat prompt. 3-0 (59). Nu era sfârșitul asaltului. Genialul Eriksen și-a încheiat fantastica seară cu capodopera. Un șut cu efect și boltă de la 25 de metri. Mingea s-a oprit sus, lângă bară. Transformându-l în spectator pe Fabiański. Era minutul 80. Finalul unei partide în care Polonia a avut unicul șut pe poartă în minutul 88! Lewandowski. Și el o mare dezamăgire.

liveTEXT AICI  //  Danemarca - Polonia 4-0 (TV Digi 1)
Au marcat: Delaney '16, Cornelius '42, Jorgensen '59, Eriksen '79
Vezi AICI VIDEO cu golul!

Echipele de start:

Danemarca: Schmeichel - Dalsgaard, Kjaer, Bjelland, Larsen - Kvist, Delaney - Cornelius, Eriksen, Sisto - Jorgensen
Antrenor: A. Hareide

Polonia: Fabianski - Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk - Blaszczykowski, Maczynski, Linetty, Grosicki - Zielinski, Lewandowski
Anternor: A. Nawalka

liveTEXT AICI //  Kazahstan - Muntenegru 0-3 
Au marcat: Vesovici '31, Beciraj '53, Simici '63
Vezi AICI golurile!

La Astana, acolo unde "tricolorii" n-au scos decât o remiză albă, Muntenegru a câștigat cu 3-0. Și n-a marcat golgeterul Jovetici!

Servit impecabil de noua achiziție a lui Monaco, Vesovici a scăpat singur cu portarul Loria, pe care l-a "executat" cu o "scăriță": 0-1. Era minutul 31.

De partea cealaltă, Kuat a avut egalarea în bocanc, dar a nimerit bara (37), pentru ca imediat după pauză să mai rateze o bună ocazie. Scăpați cu fața curată, oaspeții și-au mărit avantajul prin Beciraj (53) și Simici (63) la un comfortabil 0-3.

Amândoi cu capul, din careu, în urma unor lovituri libere executate de Jankovici. Nici că se putea o repetiție mai reușită pentru echipa lui Ljubiša Tumbakovici înaintea duelului de luni cu România. 

Echipele de start:

Kazahstan: Loria - Beysebekov, Logvinenko, Akhmetov, Shomko - Hurgaliyev, Zhukov, Kuat, Suyumbayev - Muzhikov, Murtazayev
Antrenor: A. Borodyuk

Muntenegru: Petkovici - Marusici, Savici, Simici, Tomasevici - Vukcevici, Kosovici - Jankovici, Jovetici, Vesovici - Beciraj
Antrenor: L. Tumbakovici

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Puncte
1. Polonia 16p
2. Muntenegru 13
3. Danemarca 13
4. România 9
5. Armenia 6
6. Kazahstan 2

Meciurile următoare: 

4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan
5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia
8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru 

Tricolorii urmăresc rezultatele competitoarelor, care pot păstra România în cărțile calificării. Polonia e scăpată deja în câștigătoarea grupei, așa că, teoretic, România mai visează să-și dispute locul secund cu Muntenegru și Danemarca, de care ne despart însă acum patru puncte.

La ora actuală, nu ne ajută nici următoarele criterii de departajare: golaverajul (0 față de 7 Muntenegru și 4 Danemarca) și numărul de goluri marcate (7 față de 14 Muntenegru și 10 Danemarca).

Citește AICI TOATE scenariile prin care România ar putea ajunge la Mondial!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
cneius
cneius  •  02 Septembrie 2017, 08:35

"Polonia e scăpată deja în câștigătoarea grupei" - really ???

kilimanjaro
kilimanjaro  •  02 Septembrie 2017, 07:51

Perfect final. Sper sa castige Muntenegru si Danemarca fara probleme si sa lase manelistii samantari acasa. sa mearga sa joace la o manea si sa joace teatru cam ca ar fi jucatori de fotbal :)))

902476773201723
Muadib Atreides  •  01 Septembrie 2017, 21:56

clar....noi nu am fost in stare sa le dam un gol si Muntenegru le da 3...si mai vrem calificare...apoi looserii care rateaza 11 m in momente cheie isi merita soarta..altceva era sa fi pornit Muntenegru cu neincredere grupa

Vezi toate comentariile (3)
Comentează