INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Mai mult ca raza Pământului! Anglia și Spania zboară aproape 7.000 km în Rusia!

foto: reuters
foto: reuters

Articol de - Publicat sambata, 02 decembrie 2017 13:03

Tragerea la sorți n-a fost generoasă și în privința distanțelor dintre orașele unde vor juca la turneul final pentru două campioane mondiale, obligate la deplasări obositoare în grupă.

Anglia și Spania au nimerit în grupe accesibile și n-ar avea de ce să-și facă griji în privința calificării în "16"-imi. Un obstacol important însă la turneul final de la anul îl constituie distanțele mari dintre orașele din Rusia. Tragerea la sorți le va obliga astfel pe cele două foste campioane mondiale la deplasări care, în prima fază, depășesc în total ca lungime raza Pământului. Englezii vor acoperi în zbor 6.672 km, iar ibericii doar 6.562!

Ambele joacă în enclavă

Din cantonamentul stabilit la Repino în St. Petersburg, jucătorii lui Southgate au de parcurs 1.582 km până la Volgograd la debutul cu Tunisia, apoi 930 km spre Nijni Novgorod pentru duelul cu Panama și alți 824 km spre Kaliningrad pentru ultimul joc împotriva Belgiei. Distanțe dublate de calea întoarsă, înghițite în 10 zile.

Spaniolii vor sta în sud, la Krasnodar și, la fel, revin acolo după fiecare partidă. Numai startul le rezervă o cursă scurtă, 277 km la Soci, unde înfruntă Portugalia. Urmează chinul: Kazan (1.309 km), pentru a întâlni Iranul, și Kaliningrad, enclavă la Marea Baltică și cel mai vestic colț al Rusiei, 1.695 km (meciul cu Maroc). 

2.440 km  va zbura Argentina pentru partidele din grupă (Islanda, Croația, Nigeria) spre și dinspre Moscova, Nijni Novgorod și St. Petersburg

4.550 km însumează cursele Franței (cantonată la Istra) în grupă, jocuri la Moscova, Kazan și Ekaterinburg, cu Australia, Peru și Danemarca

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
dancostea89
dancostea89  •  02 Decembrie 2017, 15:05

EXCLAVA

Vezi toate comentariile (1)
Comentează