INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FRANȚA

Mbappé, o zi de vis » Transfer de 180 de milioane și primul gol la "națională"

Articol de - Publicat vineri, 01 septembrie 2017 09:18

31 august 2017. Kylian Mbappé nu va uita niciodată această dată. "O zi de vis, cea mai frumoasă!", a exclamat tânărul parizian. Era atât de fericit, parcă a atins cerul.

Tocmai marcase primul său gol la "națională" la un incredibil 4-0 în fața Olandei, într-o echipă a Franței care-ți taie răsuflarea cu fotbalul ei ce seamănă cu un zbor cu racheta.

Atacantul de 18 ani și 8 luni, care a punctat la al 7-lea șut în al 5-lea meci, este cel mai tânăr marcator al "cocoșilor" din istoria preliminariilor și al doilea all-time, după Georges Lech (18 ani și 5 luni, în 1963). "Acest copil e programat să reușească", conchide fostul vârf al albaștrilor, Yannick Stopyra.

Cu doar câteva ore înaintea meciului, se oficializase și trecerea la Paris Saint-Germain. Fostul jucător al lui Monaco a semnat pe 5 sezoane cu PSG, urmând să câștige 18 milioane de euro brut anual numai din salariu.

Iar roș-albaștrii, care l-au achiziționat sub formă de împrumut cu obligație de transfer definitiv vara viitoare, vor plăti 145 de milioane de euro în două tranșe, 2018 și 2019. Și bonusuri de 35 de milioane. În total, 180 de milioane! 

"Un mare transfer, o victorie impresionantă și un gol. Ce mi-aș fi putut dori mai mult într-o singură zi?" Kylian Mbappé, atacant Franța

12 șuturi pe poartă 
a avut Franța (20 la poartă) joi seară; Olanda, doar o minge cadrată (5 șuturi la poartă)

Cel mai dur eșec batav într-un meci oficial

Niciodată, Olanda nu a mai pierdut cu 4-0 un joc oficial la prima "națională"! Dacă luăm în calcul și Olimpiadele, descoperim un 0-4 în semifinale cu Marea Britanie, la Jocurile din 1908! "N-am avut nicio șansă, Franța a fost mult prea puternică pentru noi", a declarat Dick Advocaat, a 3-a oară selecționer Oranje. "Totuși, avem încă destinul în mâinile noastre. Dacă ne impunem în ultimele trei meciuri, terminăm pe locul doi și jucăm barajul".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează