INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  PRELIMINARII 2018

Mexic dă lovitură în SUA după alegerea lui Donald Trump! Rafa Marquez aduce victoria în prelungiri și sparge blestemul "dos a cero"

"Învinsul plătește zidul. Hai, Mexic!" a fost mesajul fanilor din sudul SUA pentru Trump

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat sambata, 12 noiembrie 2016 13:30

Mexic a învins SUA în deplasare, scor 1-2, în primul meci al ultimei faze a calificărilor pentru CM din 2018 din zona nord-americană.

Mexicanii au învins trupa lui Klinsmann grație golului marcat pe final de Rafa Marquez, care întrerupe seria de înfrângeri a Mexicului de pe stadionul din Columbus, Ohio.

Elevii lui Osorio au deschis scorul în minutul 20 după un șut deviat al lui Miguel Layun. La câteva minute distanță, elanul mexicanilor a fost tăiat de accidentarea lui Andres Guardado, mijlocașul lui PSV fiind înlocuit de Carlos Salcedo (26'). Americanii au suferit și ei o pierdere mare, portarul Tim Howard părăsind terenul după o ciocnire urâtă, acuzând dureri la picior (40'). Între buturi a intrat Brad Guzan, portarul lui Middlesbrough, scorul pauzei fiind 1-0 în favoarea oaspeților.

Americanii au ieșit mai hotărâți de la vestiare, iar Bobby Wood a egalat rapid după o lansare inspirată a lui Jozy Altidore (49'). Atunci când meciul părea că se îndreaptă spre o remiză, Rafa Marquez a reușit să se înalțe excelent la un corner, împingând balonul cu capul în poarta nefericitului Guzan (89'). În prelungiri, oaspeții au rămas în 10 oameni după ce Salcedo a primit al doilea cartonaș galben pentru tragere de timp (90+3').

Scor final 1-2, iar Mexic sparge blestemul poreclit "dos a cero", reușind prima victorie pe terenul din Columbus după patru înfrângeri consecutive din 2001 încoace, toate la același scor, 0-2. În următoarea etapă din 15 noiembrie, SUA va da piept în deplasare cu Costa Rica, iar "El Tri" va face deplasarea în Panama.

SUA 1-2 Mexic (Wood 48 / Layun 20, Marquez 89)
VIDEO AICI

Stadion: MAPFRE Stadium, Columbus, Ohio - 24650 spectatori
Arbitru: Walter Lopez (Guatemala)

SUA (5-3-2), antrenor Jürgen Klinsmann
Howard (Guzan 40) - Johnson, Besler (Orozco 81), Brooks, Gonzalez, Chandler (Yedlin 74) - Pulisic, Bradley, Jones - Altidore, Wood

Mexic (3-5-2), antrenor Juan Carlos Osorio
Talavera - Moreno, Marquez, Reyes (Ayala 46) - Layun, Corona, Herrera, Guardado (Salcedo 28), Vela (Lozano 73) - Chicharito, dos Santos

Rezultatele din celelalte partide ale zonei CONCACAF:

Trinidad&Tobago 0-2 Costa Rica (Bolanos 65, Matarrita 90+2)
Honduras 0-1 Panama (Escobar 22)

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează