INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  PRELIMINARII

Mircea Lucescu e conștient că-l așteaptă iadul la Harkov: "Vor face orice să mă bată, dar și ei se tem de mine"

FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 30 august 2017 10:03

Noul selecționer al Semilunii susține că are avantajul de a-i cunoaște perfect pe ucraineni: ”Ei însă însă nu știu cum voi juca eu. Am o poveste lungă cu ei și sunt convins că se tem de mine”. 

Mircea Lucescu e pregătit pentru revenirea în Ucraina, la debutul ca selecționer al Turciei. Antrenorul român pleacă în avantaj, deși meciul are loc la Harkov:

"N-am probleme, pentru că îi cunoaștem foarte bine. Nu pot evolua decât într-un sistem. Echipa înseamnă Iarmolenko și Konoplianka, restul doar nume lângă staruri. Ei însă nu știu cum vom juca noi. Sunt convins că vor face orice să mă bată, avem o poveste lungă și se tem".

"Atenție la greșeli și arbitraje"

Antrenorul român i-a studiat bine pe elevii lui Șevcenko, fostul său adversar de la Dinamo Kiev. "Sunt foarte bine organizați și nu trebuie să le lăsăm multe spații. În această grupă, Ucraina e echipa care poate controla cel mai bine meciurile. Am apelat la cei mai buni și mai experimentați jucători, care știu ce e spiritul de grup. Avem calitate, însă uneori rezultatul este influențat de greșelile de moment și de arbitraje", a explicat Il Luce.

"Vom juca la Harkov cu 40.000 de oameni în tribune. Ei țin să ajungă în Rusia, dar și noi vrem calificarea și vom da tot ce-avem mai bun"
Mircea Lucescu, selecționer Turcia

"Doar proștii își schimbă ideile"

Lucescu le-a explicat ziariștilor turci de ce nu l-a luat la lot pe căpitanul lui Beșiktaș, Ozyakup. "Doar oamenii proşti îşi schimbă ideile. Am vorbit deja cu Oguzhan la telefon, a fost o discuţie privată. Eu am considerat că evoluțiile sale din ultimele 3 săptămâni n-au fost adecvate. Dar asta nu înseamnă că există o problemă între noi. Amândoi suntem profesionişti", a spus selecționerul despre "creierul" campioanei Turciei

"Arda Turan mai merită o șansă"

Il Luce a abordat și subiectul fierbinte al întoarcerii lui Arda Turan la echipa națională: "Oricine merită să i se acorde o șansă în viață. Sunt sigur că este supărat și când am discutat cu el mi-a spus «inima mea e turcă». A dat multe fotbalului de-aici și așteaptă iertare pentru toate sacrificiile făcute pentru Turcia. Experiența mea de viață mă îndeamnă să judec astfel oamenii. Avem nevoie de Arda în aceste preliminarii".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ioan.h
ioan.h  •  30 August 2017, 15:20
Postat de Pompiliu Bota pe 30 August 2017, 13:35

Si eu cred ca ucrainenii vor face tot: arbitrii, ghinionu, mingea dresata sa nu intre in poarta Ucrainei, tramvaiele...

Eu cred ca au vorbit si cu Valentin ...

887888274661367
Pompiliu Bota  •  30 August 2017, 13:35

Si eu cred ca ucrainenii vor face tot: arbitrii, ghinionu, mingea dresata sa nu intre in poarta Ucrainei, tramvaiele...

chris_bu67
chris_bu67  •  30 August 2017, 13:20

Nea Mircea,ai o vârstă,cred că de bani nu poate fi vorba,că doar până la groapă avem ce avem,dar să antrenezi la păgâni?Măria sa Ștefan ar fi tare supărat.FRF n-a făcut nimic pt. al aduce pe Lucescu la națională,riscăm să ajungem precum Luxemburgul,Malta,Andorra,suntem praf!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează