INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  EXCLUDERE

O variantă incredibilă: Rusia să fie exclusă de la propriul Mondial din cauza dopingului!

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 19 decembrie 2017 10:32

Presa engleză dezvăluie că Agenția Mondială Antidoping (WADA) face presiuni la FIFA să ancheteze implicarea Kremlinului și în dopajul fotbalului rus.

În raportul McLaren, apăreau 154 de fotbaliști ruși ale căror probe de urină au fost foarte probabil trucate la testele doping. Pe lista neagră, toți internaționalii care au participat cu Sbornaia la Mondialul din 2014.

Agenția Mondială Antidoping ( WADA), care a exclus Rusia de la Olimpiada de iarnă din 2018, cere insistent ca FIFA să ancheteze implicarea Kremlinului și în fotbal. Și să acționeze, dacă descoperă nereguli.

"În cazul în care s-ar dovedi că mai mulți jucători s-au dopat prin acel program pus la cale de stat, FIFA ar fi sub o mare presiune. Ar trebui să excludă Rusia, țara gazdă, de la propriul Mondial", a scris Mail on Sunday.

Dar FIFA are ochii închiși deocamdată și refuză orice anchetă la Moscova, în ciuda insistențelor WADA.

"FIFA nu face nimic. Nu există niciun motiv pe această planetă ca totul să dureze atât de mult", a declarat Dick Pound, fost președinte WADA, care îi reproșează lui Gianni Infantino în primul rînd că acceptă ca vicepremierul rus Vitali Mutko să rămână șeful Comitetului de Organizare a turneului final. Mutko, ex-ministru al sportului, a fost suspendat pe viață de Comitetul Olimpic! 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
1086869841329545
Razvan Banciu  •  19 Decembrie 2017, 16:23
Postat de romulus65 pe 19 Decembrie 2017, 15:37

Fara a lua apararea Rusiei, cred ca WADA ar trebui sa priveasca un pic si la sportivii occidentali care au tot felul de derogari la anumite substante pe motiv de boala. Sunt curios ce o sa pateasca Chris Froome.

din păcate, cred c-o să-i ia exact caii de la bicicletă.

romulus65
romulus65  •  19 Decembrie 2017, 15:37

Fara a lua apararea Rusiei, cred ca WADA ar trebui sa priveasca un pic si la sportivii occidentali care au tot felul de derogari la anumite substante pe motiv de boala. Sunt curios ce o sa pateasca Chris Froome.

vladutz13
vladutz13  •  19 Decembrie 2017, 14:46

Hai sa fim seriosi, daca apare videoclip cu Putin insusi facandu-le injectii fotbalistilor la mondialul din 2014 si FIFA tot nu o sa le faca nimic :)). Pt ca asa e FIFA, corupta pana in maduva oaselor. Daca sa zicem prin absurd, chiar i-ar exclude... nici nu-mi pot imagina ce s-ar intampla la turneul asta. Cred ca ar fi revolte.... ganditi-va cum s-au batut rusii in Franta.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează