INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  PERU

OFICIAL Și-au pierdut vedeta înaintea Campionatului Mondial » A fost suspendat 14 luni de TAS

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 15 mai 2018 10:19

Paolo Guerrero (34 de ani), căpitanul naționalei statului Peru, a fost suspendat 14 luni pentru dopaj și va rata Campionatul Mondial de fotbal din Rusia.

Atacantul lui Flamengo tocmai revenise, după ce Comisia de Apel a FIFA îi redusese pedeapsa inițială de la un an la șase luni.

Totul a plecat de la un ceai care conținea un metabolit de cocaină, susține Paolo Guerrero. Atacantul în vârstă de 34 de ani, căpitanul și golgeterul all-time al naționalei Peru, a fost depistat la controlul făcut după meciul din Argentina cu benzoilecgonină, substanță aflată pe lista interzisă a Agenția Mondiale Antidoping (WADA). Inițial, FIFA l-a suspendat un an.

Comisia de Apel i-a redus însă pedeapsa la 6 luni, și atacantul sud-american jucase din nou duminică, marcând un gol pentru Flamengo la 2-3 cu Chapecoense. Selecționerul Ricardo Gareca era mulțumit: Guerrero a fost primul lui nume din lotul lărgit (25) pentru turneul final din Rusia.

32 de goluri a marcat Paolo Guerrero în 83 de selecții, record all-time pentru naționala peruană

Numai că WADA a cerut Tribunalului de Arbitraj al Sportului să reia cazul și să-l excludă din fotbal pe Guerrero între 12 și 24 de luni. TAS s-a conformat. Luni, Tribunalul de la Lausanne a anunțat că l-a suspendat 14 luni. Iar Peru rămâne fără cel mai bun și cel mai experimentat jucător. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
romulus65
romulus65  •  15 Mai 2018, 10:53

Ce tare este WADA cand nu este vorba despre americani?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează