INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ROMÂNIA - DANEMARCA, AZI, 21:45, GSP.RO ȘI TVR 1

Ori dăm gol cu Danemarca, ori ne facem de ruşine! "Tricolorii" riscă să egaleze azi o contraperformanță din '48

Daum a supravegheat cu atenție antrenamentul oficial de aseară
Daum a supravegheat cu atenție antrenamentul oficial de aseară

Articol de , , - Publicat duminica, 26 martie 2017 00:00

România a strâns 3 meciuri consecutive fără a marca. Dacă n-o face nici diseară, ratează Mondialul și egalează o contraperformanţă din 1947-1948.

România nu mai ştie să înscrie, dar selecţionerul e relaxat, pe alocuri surâzător şi pus pe şotii. Cel puţin aşa a apărut la conferinţa de aseară, cu 24 de ore înaintea jocului decisiv cu Danemarca, duel ce poate fi hotărâtor pentru biletele Mondialului de anul viitor, dar şi pentru soarta primului străin de la cârma naţionalei. Germanul a stat fără mofturi la discuţia cu presa, a abordat orice temă.

De pe vremea când ne dădeau 9 ungurii

Dacă nu marcăm diseară ne umplem de ruşine după 7 decenii! Din perioada când se muncea de zor la crearea Stelei şi a lui Dinamo. Deja am strâns 3 meciuri la rând fără gol marcat, cu Kazahstan (0-0), cu Polonia (0-3) şi cu Rusia (0-1).

Precedenta contraperformanţă, unică în istoria reprezentativei, a fost în 1947 şi s-a extins şi în 1948: 0-3 cu Ungaria, 0-0 cu Polonia, 0-1 cu Albania, 0-9 cu Ungaria! Bine că Daum nu şi-a pierdut cumpătul.

După ce-a promis o Românie ultraofensivă la preluarea echipei, ieri a replicat: "Mda, aveţi dreptate! Pff, lucrez în fiecare zi la asta, la ofensivă. Aleg cei mai buni jucători posibili, sper că vom face un pas imens în atac şi vom marca. Iar cel mai important lucru la echipă e atacul, lucrez la asta".

Atacăm şi cu Tătă

A oferit şi zâmbete: "Primul meu atacant e Tătăruşanu! Nu trebuie să gândim că avem doar 2-3 jucători ofensivi. Ciprian poate oferi o pasă lungă, un assist. Aţi văzut aruncări fantastice care s-au finalizat cu gol. Nu vreau să limitez responsabilităţile ofensive la un singur jucător. Atacul e o atitudine ce trebuie să guverneze toată echipa! Nu pun presiune doar pe vârful central".

"Alibec mi-e ca un fiu"

Chestionat cu privire la un eventual conflict cu Alibec, vehiculat de presă, herr Daum a parat, în prima fază: "Următoarea întrebare!". A revenit cu un răspuns: "Alibec mi-e ca un fiu, niciodată n-am avut vreo dispută cu el sau cu altcineva din lot".

Chestionat dacă-şi simte postul în pericol, a replicat, râzând: "Să fiu demis? Sunt lucruri la care nu vreau să mă gândesc. N-am timp să mă gândesc la asta, de ce aş face-o?! Întrebări de acest gen îmi puneţi dumneavoastră, din presă, în rest nu m-au întrebat nici mama, nici familia, nici jucătorii. Pe baza acestei logici, să înţeleg că dacă batem Danemarca mi se va oferi un contract pe 10 ani?!".

Cine bate penalty

Dacă vom avea penalty diseară, e posibil să bată Stanciu, care a ratat la Cluj, cu Muntenegru (1-1) în minutul 90. E posibil, dar nu primul. A spus germanul: "Când obţii o astfel de lovitură, nu ai niciodată garanţia că va fi gol. Sunt trei jucători nominalizaţi la penalty-uri, iar unul dintre ei a fost şi este Stanciu. Cu Muntenegru mai era Stancu, dar se accidentase, mai era Săpunaru, care avea şi el dureri, aşa că a bătut Nicu. Dacă şi cu danezii prima şi a doua opţiune nu sunt disponibile din diverse motive, atunci sigur va fi Stanciu".

"Nu riscăm cu 3 fundaşi"

Jucăm cu 3 fundaşi centrali, asta a pregătit neamţul toată săptămâna, deşi a vrut să fie secretos: "E dificil după un antrenament să creăm automatisme. Trebuie să fim flexibili. Nu jucăm doar un sistem, ci vreo trei! Există interpretări tactice diferite, putem ajunge chiar la 12 variante de joc. Sunt lucruri care trebuie exersate. Da, am lucrat cu trei fundaşi centrali, presa văd că e bine informată. Nu cred că am risca dacă am juca astfel, deşi e greu să creezi automatisme".

"Ce gol am dat României!"

Selecționerul Danemarcei, Age Hareide (63 de ani), a fost foarte zâmbitor ieri. Ca fotbalist, fostul fundaş norvegian are amintiri plăcute cu "tricolorii": "Nu pot uita golul înscris cu capul în 1980, când s-a terminat 1-1 la Oslo, după ce Iordănescu deschisese scorul. Căutaţi un video, am marcat frumos! Şi ultimul gol la naţională e înscris tot împotriva românilor, în 1986". Hareide a jucat 50 de meciuri la prima reprezentativă norvegiană, marcând de 5 ori.

Cu demisia pe masă

Presiune maximă la danezi. Hareide ar putea fi primul selecţioner din istoria naţionalei care ar putea fi demis înainte de a-şi încheia mandatul, la finele anului!

Presa cere concedierea antrenorului norvegian, iar Hareide e conştient de miza meciului de diseară: "Suntem pregătiţi şi încrezători. Am văzut meciurile României de la Euro, îi cunosc selecţionerul, de-abia aştept meciul! Întotdeauna e presiune în grupele preliminare, indiferent de meci sau de adversar. Dar cred că e mai multă pe naţionala României, fiindcă joacă acasă. Ţin pentru mine, ca secret, cine cred că ar fi cel mai periculos adversar".

550.000 €pe an câştigă selecţionerul României, fiind cel mai bine plătit antrenor din fotbalul nostru. Pe locul 2 este Reghecampf (Steaua), cu 420.000 € pe an, pe 3 este Şumudică (Astra), 120.000 € pe an

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (32)
samertx
samertx  •  26 Martie 2017, 18:08
Postat de ando89 pe 26 Martie 2017, 17:56

Da, femei frumoase și angelice în același timp, de care te-ai putea îndrăgosti... atât de mulți oameni de valoare, mult peste medie, indiferent că sunt scriitori, muzicieni, filosofi sau ingineri și un rezultat atât de deplorabil la nivel de popor și scara istoriei...

Dacă n-au purtători de imagine... prea rigizi, părerea mea. :))

ando89
ando89  •  26 Martie 2017, 17:56
Postat de samertx pe 26 Martie 2017, 17:47

Davai de aici, metre! Eu nu-i suport pe ei, doar pe ele! :)) La nivel cultural nu se pune problema, sunt, deja, angrenați pe plan mondial. :))

Da, femei frumoase și angelice în același timp, de care te-ai putea îndrăgosti... atât de mulți oameni de valoare, mult peste medie, indiferent că sunt scriitori, muzicieni, filosofi sau ingineri și un rezultat atât de deplorabil la nivel de popor și scara istoriei...

samertx
samertx  •  26 Martie 2017, 17:47
Postat de ando89 pe 26 Martie 2017, 17:36

Metre, sentimentul este reciproc, dar știi asta. Poate pentru că suntem complementari în comentarii, eu mucalit molcom la cât poate fi un ardelean cu dublă cetățenie, matale un oltean mai aspru uneori decât ciușca, dar amândoi mai sentimentali decât niște ruși piliți:))

Davai de aici, metre! Eu nu-i suport pe ei, doar pe ele! :)) La nivel cultural nu se pune problema, sunt, deja, angrenați pe plan mondial. :))

Vezi toate comentariile (32)
Comentează
Close