INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  PERU - NOUA ZEELANDĂ 2-0

Sărbătoare națională! Nimeni nu mai muncește în Peru după o calificare așteptată de 36 de ani: "Vă mulțumim, războinicilor, pentru aceste clipe de fericire" 

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 16 noiembrie 2017 11:36

Peru a câștigat în această dimineață meciul cu Noua Zeelandă, scor 2-0, după 0-0 în tur, și s-a calificat la CM 2018. (Detalii aici).

Peruanii vor juca la Mondial. La primul Mondial din 1982! "Visul nostru de copii s-a împlinit". Eroul roș-albilor e un argentinian, selecționerul Ricardo Gareca: "Întotdeauna am crezut în fotbalistul peruan".

Bucuria peruanilor e fără margini. Jucătorii plâng de fericire, oamenii celebrează dansând pe străzi și fluturând cu mândrie steagul alb-roșu. E pentru prima oară când se califică la Mondial după 36 de ani. În 1982, pe vremea lui Cubillas, Uribe și Oblitas, unii nici nu erau născuți. De aceea strigă: "Visul nostru de copii s-a împlinit".

"Niciodată să nu uitați 15 noiembrie 2017"

Pedro Canelo, jurnalist la El Comercio, e în al nouălea cer în cronica sa, la acest 2-0 în returul cu neozeelandezii: "Niciodată să nu uitați 15 noiembrie 2017. Spuneți-le tuturor, scrieți de un milion de ori, plângeți, dacă vreți. Dar niciodată să nu uitați unde erați în această noapte". 

Președintele Pedro Pablo Kuczynski le-a trimis un mesaj jucătorilor: "Vă mulțumim, războinicilor, pentru aceste clipe de fericire". Iar Guvernul a anunțat că joi este zi liberă. Ca fanii "naționalei" să poată savura marea performanță după o noapte de sărbătoare.

Lacrimile "Tigrului"

Eroul este un argentinian, selecționerul Ricardo Gareca. A acceptat provocarea în 2015 și, în doar doi ani, a reușit ceea ce pentru mulți părea imposibil. Mai ales după un start de preliminarii teribil, cu patru înfrângeri și un egal în primele șase etape! "Întotdeauna am crezut în fotbalistul peruan", afirmă antrenorul care va împlini 60 de ani pe 10 februarie. E luat pe sus de băieții săi și lacrimile îi umplu ochii. "Tigrul", cel întotdeauna foarte serios, acum se eliberează. Râde și plânge în același timp.

"Victoria asta e pentru fratele meu"

În iarbă, jucătorii "Blanquirroja" se îmbrățișează. Nimeni nu-l uită pe Paolo Guerrero, căpitanul care a lipsit tocmai în meciurile de baraj. "Le mulțumesc tuturor, dar cel mai mult fratelui Paolo. Victoria asta e pentru fratele meu, lui i-o dedic cu toată dragostea mea. Paolo, e pentru tine! Ți-am promis!", declară Jefferson Farfán. De altfel, după golul de 1-0, atacantul a arătat lumii tricoul "bicolor" cu numărul 9. Al lui Guerrero. 

Prins dopat cu un metabolit al cocainei

Va fi căpitanul la Mondial? La Lima se așteaptă cu îngrijorare verdictul. Guerrero, 33 de ani, 32 de goluri în 86 de selecții, a fost depistat pozitiv la testul doping făcut după meciul cu Argentina. În urină i s-a detectat benzoilecgonina, principalul metabolit al cocainei. A suspendat inițial pentru 30 de zile și avocații căpitanului încearcă să convingă FIFA că nutriționistul "naționalei" a fost de vină. Sperând să nu-i ia lui Paolo Guerrero unicul Mondial al vieții de fotbalist. 

"Trăim toți o bucurie imensă. Am suferit atât de mult în această campanie. Meritam la final să fim fericiți" Edison Flores, mijlocaș Peru

"Ținta mea a fost jucătorul, nu m-a interesat locul de unde vine. Le-am dat șanse tuturor și am avut încredere în echipa mea. De aceea suntem aici după un lung drum și dificil" Ricardo Gareca, selecționer Peru

"Te iubesc, Peru"

Guerrero a trăit intens returul cu Noua Zeelandă. "Hai, băieți! Încă puțin! Te iubesc, Peru", a comentat el pe Facebook când mai erau câteva minute de joc. La final, a postat: "Visul tuturor a devenit realitate. Astăzi suntem mai uniți ca niciodată. Vom fi în Rusia". 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  16 Noiembrie 2017, 14:19

Felicitari ! au jucat foarte bine in calificari. Au mai avut o generatie buna acum vreo 10 ani dar de data asta chiar s-au autodepasit. Ii vad cu pretentii la calificarea din grupe.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează